Хората има проблеми в общуването. Отказват да мислят, а телефонните

...
Хората има проблеми в общуването. Отказват да мислят, а телефонните
Коментари Харесай

Д-р Гълъбова: В бг-семейството има оглушително мълчание, шири се безнаказаност

Хората има проблеми в общуването. Отказват да мислят, а телефонните измамници употребяват психически похвати. Това съобщи доктор Цветеслава Гълъбова, шеф на Държавна психиатрична болница ”Св. Иван Рилски ”, пред Българска национална телевизия.
Според доцент доктор Румен Бостанджиев, когато спрем да осмисляме какво се случва в главата ни и се отдадем на страстите се случват сходни истории.

Попитана за убийството в Галиче, Гълъбова съобщи, че сред случаите във Варна и Галиче има обща връзка и тя е извънредно примитивна. " Българите не се интересуваме за нищо друго, с изключение на по тази причина, което се случва в фамилията ни. Когато има проблеми в фамилията, то желаеме да ги махнем. Виждам го всекидневно в работа си с психичноболните. И хората от Галиче желаят да решат по този начин казуса - като махнат фамилията на Аксел ", сподели още тя.

" Ние не осъзнаваме,че сме кафези на един общ организъм. Когато човек не може да ръководи личните си страсти, той се свързва с другите хора като по метод, който води до гибел и болежка. Трябва да научим децата си на изкуството на любовта. Единственият метод да се свързваме и да оцеляване е през любовта и когато това не се случва - има гибел ", съобщи Бостанджиев.

По думите на Гълъбова случаите в Сотиря и Галиче са свързани и това са тежки систематични проблеми. " Къде са институциите? Щом сме част от обществото, би трябвало да свикнем, че има правила. Чувството за безотговорност го има и то се шири и тези неща, идват от хора, които са във фокуса на публичното внимание ", сподели тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР