Хората ги съдят по средствата, не по целите. Това заяви

...
Хората ги съдят по средствата, не по целите. Това заяви
Коментари Харесай

Вълчев вижда атака срещу образованието в слуховете за отнемане на деца

Хората ги съдят по средствата, не по задачите. Това съобщи пред Българска национална телевизия просветният министър Красимир Вълчев за нервността с отнемането на деца от учебно заведение.

Според него това е офанзива против просветителната система. Зад това стоят непознати доктринажни ползи, акцентира министърът.

Той е на мнение, че някой злоупотребява по най-грубия метод със страховете на родителите. Учителите са реагирали съответно в тази обстановка.

Министърът чака, че екипите, които убеждават ромите да си пращат децата на учебно заведение, ще работят по-трудно. На тях ще се гледа като на хора, които ще желаят да им лишават децата.
Очевидно задачата е да се наслаждения подозрение в тези общности, уверен е Красимир Вълчев. Истерията е проведена за половин час, стана ясно от коментара му.

40000 деца в допълнение са включени в просветителната система. 4000 вторично са отпаднали. Това е по-малко спрямо предишни години. Министърът е безапелационен, че би трябвало да има наложително приблизително обучение.

12% са предварително отпадналите от образователния развой. По думите му задачата е да се понижи този %. В последните години пестяхме от обучение и в този момент това ни се връща, посочи Вълчев.

Припомняме, че през вчерашния ден, 12 октомври зам.-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова и психологът Иван Игов приканиха да не се основава неуравновесеност преди избори с сходни нервности.

Ден по-рано министърът на обраната и вицепремиер Краисимир Каракачанов удостовери, че няма виновен чиновник от МО за нервността в Сливен.

Припомняме, че на 9 октомври стана ясно, че ревизират чиновник на пресцентъра на МО за нервността с децата в Сливен.

Вицеприемиерът Томислав Дончев пък съобщи, че суматохата в Сливен не е следващата цифрова дивотия.

Премиерът Бойко Борисов също разяснява тематиката, като запита какво ще ги прави страната тези деца. След това стана ясно, че ще желае помощ за разяснение на " чудовищната неистина " с лишаване на деца.

На 7 октомври родители от няколко учебни заведения в Сливен и в Карнобат прибраха стремително децата от класните стаи. Причината - някой пуснал слух в интернет, че обществените служби вземат деца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР