Хората бързо се адаптират към температурните амплитуди. Това каза в

...
Хората бързо се адаптират към температурните амплитуди. Това каза в
Коментари Харесай

Кардиолог: Проблемите са през лятото, когато кръвното пада

Хората бързо се приспособяват към температурните амплитуди. Това сподели в bTV кардиологът доктор Арман Постаджиян, шеф на Клиниката по кардиология в университетска болница " Св. Анна “.

" Със сигурност внезапното намаление на температурите въздейства върху нашето здраве и това не е нещо ненадейно. Това, което не беше обикновено, е да имаме 35 градуса през април. Иначе, температурите сега са такива, каквото би следвало да са през този месец “, сподели той.

Кардиологът призна, че температурната амплитуда тази седмица не е била естествена, само че положителната вест е, че хората бързо се приспособяват. " Като цяло студът има своите неподходящи последици върху човешкия организъм – следи се повишаване на кръвното налягане, само че той въздейства и върху други системи “, разясни той.

Д-р Арман Постаджиян приказва за сезоните и тяхното въздействие върху хроничните болести. " Тези рискови феномени, които се случват в последно време, са по-интересни от здравна позиция. Те ни постановат относително бърза акомодация “, уточни той.

Според него всеки човек усеща тези температурни амплитуди, само че колкото по-здрав е той, толкоз по-малки са проблемите. " Респективно – колкото по-болен е човек, толкоз по-податлив е той на внезапните промени във времето “, сподели той.

" Една огромна част от хората са добре осведомени със положението си и със признаците, които се появяват при тях. Те знаят по какъв начин да ги менажират. Но проблеми има най-вече през лятото, когато стойностите на кръвното падат и хората стопират да си пият медикаментите. А това е сериозна неточност “, изясни още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР