Хора, влезли на Националния стадион „Васил Левски“ в ролята на

...
Хора, влезли на Националния стадион „Васил Левски“ в ролята на
Коментари Харесай

Преоблечени като охранители сътворили скандала на мача с Англия

Хора, влезнали на Националния стадион „ Васил Левски “ в ролята на охранители, са били измежду основните забъркани в нацистките поздрави и маймуските звуци против британски национали по време на мача в понеделник (0:6). Това твърди отчет на шпионите на УЕФА, които бяха ситуирани на стадиона, с цел да наблюдават за прояви на расизъм. Според тях към 20 индивида са се появили на трибуните с потници на охранители, които по-късно са свалили и са се включили към почитателите, които са обиждали на расова основа Рахим Стърлинг, Маркъс Рашфорд и Тайрън Мингс.

Представители на партньорската организация на УЕФА за мониторинг на дискриминирането FARE са видели всичко това, само че не са го снимали. Според техния отчет е постоянна процедура клубните и националните тимове от Източна Европа да наемат футболни хулигани в ролята на защита на стадиона.

„ Тези хора облякоха по един потник на длъжностни лица, с цел да се вметнат неусетно около инспекциите. Това е извънреден пропуск и недовиждане от страна на Българския футболен съюз “, разгласи пред „ Дейли Телеграф “ Павел Клименко, който е началник на департамента за Източна Европа на FARE.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР