Хора в Чили сканират очите си с устройство Orb на

...
Хора в Чили сканират очите си с устройство Orb на
Коментари Харесай

Над 100 000 сканирали очите си за безплатна криптовалута


Хора в Чили сканират очите си с устройство „ Orb ” на Worldcoin
(снимка: Worldcoin)

Повече от 100 000 души са сканирали очите си в подмяна на безвъзмездна криптовалута, наречена Worldcoin. Проектът планува необятно разпространяване на цифровите пари по света и непрекъснато се форсира.

Worldcoin популяризира към 30 хардуерни устройства за, които във компанията назовават „ кълба ”. Устройствата са конфигурирани на разнообразни места на четири континента и са предопределени за така наречен ранни консуматори, които надлежно получават награди за регистрирането на повече хора.
още по тематиката
„ Кълбата ” вършат фотоси на очните ябълки на всеки консуматор, създавайки неповторим код, който може да се употребява за заявяване на безвъзмездни цифрови „ монети ”, споделя. Worldcoin е построен върху блокчейна Ethereum.

Разработчиците на плана обявиха в четвъртък, че възнамеряват да конфигурират стотици кълба през идващите месеци и в последна сметка да разпространят 4000 устройства. Екипът възнамерява да пусне криптовалута в световната мрежа при започване на идната година – и да стартира да раздава токените. Все още никой от екипа не предвижда какъв брой консуматори на криптовалута се чакат.

съставлява един от най-амбициозните и комплицирани опити за разпределяне на криптовалута на популацията, сходно на икономическата идея за повсеместен базов приход. Проектът към този момент е изправен пред вълна от рецензии, а личните му разработчици признават, че „ резултатът е нерешителен ”.

Алекс Блания, съосновател на Worldcoin, отхвърли планът да нарушава поверителността. Той съобщи, че кълбата преобразуват сканираните ирисови изображения в неповторими низове от букви и числа, след което изтриват изображенията. Полученият код „ просто ще се употребява, с цел да се ревизира дали даден консуматор към този момент е декларирал дял от токените на Worldcoin ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР