Хора със синя кръв! Те не са част от научно-фантастичен

...
Хора със синя кръв! Те не са част от научно-фантастичен
Коментари Харесай

7000 души в света имат синя кръв

Хора със синя кръв ! Те не са част от научно-фантастичен филм, а са действителни поданици на Земята. На планетата ни сега има към 7 хиляди души не с алена, а със синя кръв , заяви " Ройтерс ".

12-годишнато британско момиченце Поли Нетин е едно от " сините " хора. При раждането на Поли експертите от хематологичния център уверили родителите й, че тя ще се развива обикновено, макар патладжанения цвят на кръвта във вените й.

Кой и за какво е отговорен за синята кръв на Поли? Отговорът на лекарите в началото шокирал майката. Причината се криела в противозачатъчната медна серпантина, която тя носила в продължение на няколко години, преди да забременее с щерка си.

Ето какво изяснява професорът от Лондонския център по хематология Робърт Ефреси, който е лекуващ доктор на " синьото " момиче:

" В света има към 7000 души, чиято кръв е със наследник колорит. Наричат ги цианетици от cyanea (на латински – син). Желязото в кръвта им е сменено от медта, без това да трансформира функционалностите й. Само цветът й е синьо-виолетов, получен от мед с стоманени примеси ", споделя той пред сп. " Ню Сайънтист ".

Учените имат свое пояснение за появяването на цианетиците. Те смятат, че това се дължи и на законите на еволюцията. Природата нормално се застрахова, като съхранява необикновените неща.

В случай на апокалипсис от каквото и да е естество (екокатастроха, зараза, смяна на климата и околната среда…), когато " естествените " загинат, " отклоненията " ще оживеят и ще основат нова популация!!!

Хората със синя кръв не страдат от нормалните заболявания на кръвта, по простата причина, че микробите не съумяват да нападат медните кафези. Синята кръв доста по-бързо се съсирва, в сравнение с алената. Дори съществени контузии не провокират кръвотечение.

Бумът на цианетици обаче не е презастраховка на еволюцията, а се дължи на механичните контрацептиви: вътрешноматочни спирали и диафрагми, които съдържат мед, пък твърди професора Робърт Ефреси.

Оказва се, че изразът " синя кръв ", не е инцидентен. Някои от благородните рицари, сложили началото на антични благороднически родове, фактически са имали синя кръв , защото са носили медните им ризници.

 

източник: 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР