Хора с увреждания се докоснаха до красотите на природата и

...
Хора с увреждания се докоснаха до красотите на природата и
Коментари Харесай

Уникално! Доброволци отвориха планината за хора с увреждан...

Хора с увреждания се допряха до хубостите на природата и по-точно до недостъпни планини и божествен водопад.

Уникалната по рода си самодейност е осъществена през днешния ден благодарение на десетки доброволци и техните огромни сърца. Разбира се, нищо хубаво не се случва без пловдивско присъединяване. В благородното дело са се присъединили всеотдайните момчета от " Аварийно избавяне Пловдив ".



Инициативата се е провела на територията на община Костенец и дело на фондация " Ела и Ти " и плана им „ Приключение без граници – по реки и водопади”. Идеята му включва главно приключенско посещаване на естествени забележителности, недостъпни за хора с увреждания, посредством всъдеходи.

Точно този план е спечелил поддръжката на Столична стратегия “Социални иновации” за 2021 година, в партньорство с „ Планинско избавяне - област Пазарджик”,„ Пещерно спасяване” и “Аварийно избавяне Пловдив”.



Целта е да създадат налична планината и нейните хубости за всички – в това число и за хората с увреждания.

Фондацията е известна с по-различните си и ексцентрични начинания за хора с увреждания.

Придвижването на хората с увреждания до планинския парадайс е станало с всъдеходи и джип по пътеката от хижа Гургулица. Като спомагателен инвентар са употребявани носили за напредване на участниците.



Кметът на община Костенец Йордан Ангелов поздравил сърдечно уредниците и участниците, като декларирал, че постоянно е отворен за сходен жанр начинания.

Над 20 души с увреждания на всякаква възраст са изпитали незабравими страсти през днешния ден. Мисията е изпълнена сполучливо от над 40 доброволци. Така общата цел е била реализирана, а точно да се доближи до Скаловитски водопад и там да се основат единствени по рода си чувства и мемоари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР