Хора от всички краища на Молдова пристигнаха за антиправителствен митинг

...
Хора от всички краища на Молдова пристигнаха за антиправителствен митинг
Коментари Харесай

Протест на проруска партия в Кишинев поиска оставката на президента

Хора от всички краища на Молдова дойдоха за антиправителствен протест в столицата Кишинев в неделя. Протестиращите бяха симпатизанти на проруската партия „ Шор “. Повечето бяха докарани в столицата с рейсове като БиБиСи показва, че партията е покрила пътните им разноски.

 
Ние сме от селата, нямаме работа, нямаме нищо, по какъв начин да живеем по този начин?
жена от митинга

На площада пред Народното събрание имаше и дребен брой поддръжници на проевропейското държавно управление на президента Мая Санду.

 
Ние поддържаме проевропейски президент. Всеки желае да бъде в Европа, да има пари и евро, да кара по хубави пътища, а най-после – какво? Протестират в поддръжка на Шор!
жена, подкрепяща президента

Обстановката в Молдова се следи от близко от Запада поради съветското въздействие в страната. Дни преди митинга президентът Мая Санду разгласи, че Русия възнамерява да изпрати подготвени военни, дегизирани като цивилни, които да създадат опит за прелом. Москва пък отговори, че обвиняванията са опит да се отвлече вниманието от сериозната икономическа рецесия, в която се намира Молдова.

Припомняме, че предходната година Русия отряза на половина доставките на газ за Молдова. Това докара до сметки за ток, които се равняват на 70% от прихода на едно домакинство.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР