Хора от жилищна сграда в центъра на Добрич се придвижват

...
Хора от жилищна сграда в центъра на Добрич се придвижват
Коментари Харесай

Блокирани след ремонт: Възможно ли е да се мине през кални локви с патерици и проходилки?

Хора от жилищна постройка в центъра на Добрич се придвижват мъчно поради неналичието на асфалт след ремонт на тръбопровод.

Повечето живеещи в постройката са с патерици, проходилки и инвалидни колички. В момента, в който излязат от входа, те попадат в кални локви и неравна чакълеста настилка, през която не могат да минат.

Той потегля с концепцията да почисти улицата, на която живее, и площада пред учебното заведение

„ Баща ми е неработоспособен съвсем на 100% към този момент девета година. Невъзможно е без спомагателна помощ да се придвижва. Той има патерици и инвалидна количка. Когато би трябвало да го изведа до болничното заведение или до магазина, нося на ръце инвалидната количка от входа до асфалта. След това му оказвам помощ да стигнем до нея и по този начин потегляме “, споделя Тихомир Ангелов.

Снимка: bTV

„ На 12 ноември 2022 година се спънах на чакълестата настилка. Оказа се, че имам счупена тазобедрена става. Оттогава се придвижвам с проходилка, само че имам и компаньон, тъй като не мога да стигна до асфалтираната част сама. Най-голямата ми фантазия е този дребен сектор да се асфалтира, с цел да мога да излизам сама “, споделя и жена от жилищната постройка.

Ще бъдат ли застроени зелени площи в града?

Ремонтът на водопровода е завършил през 2019 година Оттогава до през днешния ден домоуправителят на блока е писал десетки тъжби. На една от тях е отговорено, че общината не разполага с подобаваща техника, която да влезе в дребното пространство пред постройката и да асфалтира терена пред входа.

„ Ние неведнъж сме обяснявали на хората, че по плана за създаване на тръбопровод се запълва единствено траншеята – изкопа. В момента тя към момента остава незапълнена поради тясното междублоково пространство. За тази година сме присъединили в ремонтната си стратегия доста такива междублокови пространства, изготвили сме плановете и допускам, че скоро ще стартираме с асфалтирането “, разясни Добринка Михова от общината.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР