Хора, които са били освободени от Министерството на вътрешните работи

...
Хора, които са били освободени от Министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

Рашков: Ревността, с която пазят вътрешния министър, говори за силна връзка с ДПС


Хора, които са били освободени от Министерството на вътрешните работи (МВР) поради информация, че са забъркани в корупция и незаконни похищения, в този момент се връщат още веднъж на работа. За това предизвести Бойко Рашков в изявление за БНР.

" Виждам по какъв начин лица, за които ние като политическо управление в Министерство на вътрешните работи получихме информация, че се занимават с незаконосъобразна активност и направихме нужното те да бъдат преместени на други длъжности или освободени от Министерство на вътрешните работи, в случай че става дума за корупция, незаконни похищения и така нататък, виждам по какъв начин в този момент, сега, по време на ръководството на министерството от министър Стоянов тези хора се връщат на работа. Тези хора бяха свързани с тези две партии, които сега по този начин ревниво поддържат министър Стоянов, което не прави чест на министерството и на него самия като министър ", сподели Рашков пред БНР, визирайки ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Настоящият народен представител от ПП-ДБ и някогашен министър на вътрешните работи Бойко Рашков уличи настоящия министър Калин Стоянов втайни връзки с Движение за права и свободи.

" Аз малко по-късно разбрах, че той е посещавал централата на Движение за права и свободи, " сподели Рашков пред БНР. Той обаче не отговори по кое време тъкмо се е случвало това и дали по това време Стоянов е бил отпред на ГДБОП.

" Но тази ревнивост, с която пазят министъра на вътрешните работи, приказва, че връзката е от дълго време и е много мощна ", сподели още Рашков.

Той сподели още, че в случай че при ротацията в кабинета Калин Стоянов резервира поста си, няма да гласоподава за кабинета.

Преди няколко месеца водачите на ПП-ДБ, както и министър председателят Николай Денков, желаеха оставката на Стоянов поради бездействието му във връзка с полицейското принуждение в нощта на митинга против Българския футболен съюз.

Още през ноември 2023 стана ясно обаче, че даже да желаят, ПП-ДБ не могат да отстранят Стоянов от кабинета, тъй като зад него стоят освен ГЕРБ, само че и Движение за права и свободи. Тогава Делян Пеевски даже упрекна ПП-ДБ в хипотетични опити за кадрова интервенция в Министерство на вътрешните работи, която Стоянов спирал.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР