Хора, които наричат себе си творци, използват всякакви похвати, за

...
Хора, които наричат себе си творци, използват всякакви похвати, за
Коментари Харесай

Поетът Добромир Банев: Вапцаров винаги ще изглежда много по-голям от нас

Хора, които назовават себе си създатели, употребяват всевъзможни похвати, с цел да предизвикат скандал към себе си и да гонят някаква популярност. Това сподели поетът Добромир Банев, който гостува в студиото на „ Хоризонт “, във връзка разпространяването на видеоклип, в който, по думите му, се обругава Никола Вапцаров:

„ Всеки е в правото си да споделя това, което мисли, да записва като песни това, което усеща, само че би трябвало да имаш някаква морална спирка. Не може на гърба на Поетите с основно „ П “ да си правиш такава реклама. Просто не е редно “.

Банев, който, с изключение на стихотворец е и правист, счита, че от правна позиция няма проблем с подложената на критика ария, само че са нужни морални задръжки: „ Не може да шепнеш едно от най-лиричните български стихотворения в ария от този род “, разяснява той.

Поетът моли към слушателите да не се въздействат от разисквания видеоклип и да не го възприемат като реклама, защото не счита, че това е " най-редният метод Вапцаров да доближи до хората, които, да кажем, не са чували за него “, сподели Банев. Той изрази страдание, че абсурдът не е срещнал обществена реакция от страна на огромните малките екрани и от институции като „ Мюзик аутор “, Министерството на културата и Министерството на образованието и науката.

„ Вапцаров освен през днешния ден, постоянно ще наподобява доста по-голям от нас. И съгласно мен би трябвало да бъдем смирени, без значение от това, че става дума за работа, за преследване на популярност, на популярност, на известност и така нататък Човек би трябвало да има морални задръжки и да си знае мястото “, заключи поетът.

Запис на диалога на Лъчезар Цветков с поета Добромир Банев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР