Хора като Нотариуса имат своята клиентела, която бива убеждавана да

...
Хора като Нотариуса имат своята клиентела, която бива убеждавана да
Коментари Харесай

Ценоразписът на Темида: 100 бона за промяната на мярката за неотклонение

Хора като Нотариуса имат своята клиентела, която бива убеждавана да одобри неприличните им оферти. За промяна на мярка за неотклонение се заплащат по 100 000 лв.. Сумата очевидно се дефинира съгласно платежоспособността на клиента. Това сподели за Нова ТВ Цвета Маркова, някогашен началник на Държавната комисия по сигурността на информацията.
''Страхът на магистрати е аргументиран. Всичко зависи от това до какво равнище ще стигне следствието. Смелостта на проверяващите органи ще е индикация за страха на магистратите, не трябва да разрешаваме да затихне абсурдът. Депутатите не са проверяващ орган, информацията, която съберат, би трябвало да бъде предоставена на съответните органи. Не би следвало да се изнасят данни по медии, за може следствието да стигне своя сполучлив край. Гешев би трябвало да бъде изслушан ", съобщи тя.
От своя страна юристът Петър Славов счита, че необятен кръг от магистрати би трябвало да бъдат разпитани, с цел да може да употребява момента и проблеми като този с Нотариуса, да добият гласност. " Сега те са подготвени да приказват, като мине време охотата им, ще отмине. Трябва да се упражни напън и да излязат повече неща нескрито. Всички данни и условия следва да бъдат поискани от проверяващите органи от страна на Комисията за Мартин Божанов-Нотариуса ", уточни той.
Славов разяснява и други обществени проблеми. ''Интересно от кое място е налична информацията, че има втори етаж в ресторанта " Осемте джуджета ", очевидно там са се правили секрети неща, които не е трябвало да се знаят от посетителите на първия. Казуси като тези би трябвало да се възложат на прокурори, по опция от провинцията. Пример е по какъв начин делото " Дебора " беше ориентирано към Пловдив. Независимото следствие е основно ", разяснява той.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР