Хора, бдете и помнете, за да не допуснем злото да

...
Хора, бдете и помнете, за да не допуснем злото да
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Хора, бдете и помнете, за да не допуснем злото да се събуди отново

Хора, бдете и помнете, с цел да не допуснем злото да се разсъни още веднъж. Това прикани ръководителят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов, който се включи в Шествието на толерантността и единението на българския народ ”Заедно за България. Заедно за Европа ”.
То беше във връзка Деня на спасението на българските евреи - 10 март и беше проведено от ОЕБ " Шалом " и Столична община. Освен Калоян Паргов в шествието се включиха и заместник-председателят на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София и на парламентарната група на социалистите Христо Проданов, националният представител Петър Витанов и общинските съветници Иван Таков и Борис Цветков.

" Дати като днешната са добър мотив да си спомним за Юлиус Фучик и неговия апел: Хора, бдете! Ние в този момент единствено може да прибавим: И помнете!, разяснява Калоян Паргов. - Не би трябвало да забравяме тези мрачни времена, когато по улиците и площадите шестваше омразата, с цел да не ги позволяваме в никакъв случай повече. Днес отброяваме 76-ата година от спасяването на българските евреи и почитаме паметта на тези 11 343 души, които изгубиха живота си в лагерите на гибелта ".

Калоян Паргов напомни, че тази година за следващ път в София беше позволено да се организира Луковмарш. " Това шествие на омразата по улиците в града ни подсети за тези времена на " кафявата чума ", сподели той. - Ние, социалистите от Градската организация на Българска социалистическа партия в София, изрично се противопоставихме на провеждането му. И ще продължим да го вършим, тъй като аннисемитските, неофашистки и нацистки прояви нямат място в живота ни в 21-и век ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР