Хора, аз съм жена. Просто жена. Имам малки китки, малки

...
Хора, аз съм жена. Просто жена. Имам малки китки, малки
Коментари Харесай

Аз съм жена. Просто жена!

Хора, аз съм жена. Просто жена. Имам дребни китки, дребни глезени и огромна разлика сред талията и бедрата, за гърдите пък да не приказваме.

Какво може да се желае от мен? Защо би трябвало да ми се карат? При мен всичко е по този начин, както природата го е измислила за дамите – където би трябвало е тясно, където би трябвало е необятно, където би трябвало е вдлъбнато, където би трябвало е изпъкнало.

Това е за мъжете, за децата. Аз съм част от пъзела. Всичко е приспособено и смазано. Трябва да съвпадне и то работи. Само не изисквайте от мен други функционалности.

Вижте какъв брой е красиво когато си хвана косата, а един кичур остане да стърчи. Върху мен парфюмите ухаят по-добре, в сравнение с са си мислели парфюмеристите, върху мен огърлиците звънят като заричане за радост… И това заричане се извършва.

Какво още ми би трябвало? И не, не ми би трябвало заплата, такава като на мъжете, тъй като аз изобщо не желая да работя. Искам да си бъда у дома, да пека сладкиш и да се виждам в огледалото.

Имам копринена кожа, коса, темперамент. От това всяка година не се получава нищо желязно. Всичко това единствено гори добре. Гори, само че не закалява. Не става по-твърдо.

Изпуква, изстива, израства отначало и още веднъж жадува не за равни права, а за копринени чаршафи. Нямам такива материали и субстанции, от които може да се скове корав темперамент и живот, цялостен с достижения. Не мога да бъда сама за себе си. Аз съм основана за някого. От ребро, ключица, опашна кост – не зная.

И се усещам като че ли имам доста по-малко кости, в сравнение с би трябвало, с цел да заставам крепко, да вървя бързо, да скачам високо и да махам с ръка: Аз! Аз! По-добре да си седнал съм в кресло пред камина.

Или да целувам дете. Или да прегръщам мъж. Не умея да се боря, умея единствено да правя отстъпка. Кога в точния момент, по кое време по-рано, в сравнение с би трябвало. Не съм ковач на личното си благополучие и въобще не съм ковач. Понякога мълча, от време на време приказвам, от време на време бъбря.

Защо не е задоволително надарено да чувстваш, да умееш да обичаш, да бъдеш отстъпчив, да можеш да се скриеш? Просто да бъдеш. И не желая да споделям нито на себе си, нито на другите: “Ще се оправя. ще схвана, ще го преодолея ”. Искам да изпадам в суматоха, да примирам, да заспя, с цел да се опомня и да ми споделят: не трябва да се вълнувате, би трябвало да си почивате. И в действителност би трябвало.

И като цяло, хоризонтално ми е удобно. И не ми би трябвало поощряване, би трябвало ми нов сутиен с тънки дантелени презрамки. И чорапи с жартиери. Умея да бъда жена и майка. Умея да бъда почтена.

За щастието ми стига да ме обичат. Стига ми да дремя през нощта в онази хлътналост на рамото му, която също е част от пъзела.

Инфо: https://www.webmiastoto.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР