Хор от доброволци със слушалки на ушите, които стискат или

...
Хор от доброволци със слушалки на ушите, които стискат или
Коментари Харесай

​Хор във Великобритания пресъздава пеенето на китовете

Хор от доброволци със слушалки на ушите, които стискат или запушват носовете си, до момента в който се пробват да пресъздадат цялостния диапазон на " пеенето " на китовете, е част от план във Англия за по-доброто опознаване на тези бозайници, заяви Ройтерс.


Работилниците по китово пеене в град Северен Шийлд води исландката Марина Рийс, като част от изложбата " Северно атлантическо течение: проучване на китовете ". По думите ѝ това е изследване на връзката на хората с китовете в Северния Атлантически океан. " Проектът се основава на това да се опиташ да усетиш какво е да си от различен тип ", изясни тя.



Доброволците слушат записи на звуци на китове, които по-късно се пробват да възпроизведат по собствен метод. " Разбира се, това не са ноти, а просто тип шумове. Така че всичко, което човек може да направи е, да се опита да ги повтори ", изясни доброволката Малъри Смит. " За мен е по-лесно да не си задръствам носа и да си сътворявам неудобства, само че се пробвам да извлека по-назален тон ", изясни тя. Хорът ще може да бъде чут до октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР