Хонорар от 300 евро за членовете и 400 евро за

...
Хонорар от 300 евро за членовете и 400 евро за
Коментари Харесай

Защо Александър Македонски е по-скъп от Гоце Делчев за македонците?

Хонорар от 300 евро за членовете и 400 евро за ръководителя получават представителите на югозападната ни съседка в смесената македоно-българската комисия, която извършва Договора за добросъседство, демонстрират документи, оповестени от скопския вестник " Вечер ".
Координатор на македонския екип е доктор Драги Георгиев, член на МАНИ (Академията на науките и изкуствата на Република Северна Македония) и професор в Института за национална история към Скопския университет.
Според документите, публикувани от " Вечер ", той получава месечна заплата от 400 евро, с цел да бъде началник на македонската страна в смесената комисия.
В македоно-българската комисия вземат участие и професори от Института за национална история - Ванко Георгиев, Петър Тодоров, Дарко Стоянов, както и историкът Александър Литовски от Националния институт с музей – Битоля. Членове на Комисията са и професор Любица Спасовска, теоретичен помощник в Университета в Ексетър, Англия и Люпчо Ристески - антрополог, професор от Института по етнология и антропология към Скопския университет.
Тези членове получават месечен хонорар от 300 евро. Всички контракти сочат, че са им обезпечени дневни и пътни разноски, както и заседателни зали. В договорите се показва, че те получават 11 хонорари годишно, предава Агенция " Фокус ".
Какви са изискванията на България, с цел да поддържа Македония за Европейски Съюз, прочетете в този материал .
Споразуменията за хонорарите са подписани през юни 2018 година Само 4 месеца по-късно, през октомври същата година, министърът на външните работи на Северна Македония Никола Димитров подписва 3 пъти по-високи (или 200%) съглашения за заплащането на членовете на македонския екип в Съвместната интердисциплинарна експертна комисия с Гърция.
Професорите Далибор Йовановски, Никос Чаусидис, Людмил Спасов, Ана Чупеска Станишковска, Фахри Рамадани и Кица Колбе, са членове на Съвместния интердисциплинарен експертен комитет, отпред с ръководителя Виктор Габер.
Виктор Габер получава толкоз, колкото и президентът на Северна Македония Стево Пендаровски - 1200 евро на месец, до момента в който останалите членове получават по 1000 евро за интервал от 12 месеца, демонстрират документите.
Министърът Никола Димитров е подписал подобен контракт за хонорар от 1000 евро с професор Людмил Спасов от Филологическия факултет, с доцент Анна Чупеска от Юридическия факултет, с професор Никос Чаушидис от Института по история и археология, както и с Фехари Рамадани от Университета в Тетово. Повечето от тях са дейни членове на ръководещата СДСМ.
Защо Александър Македонски е по-скъп от Гоце Делчев за македонската история, никой не може да изясни, разясняват публицистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР