Хонконгският медиен магнат и милиардер Джими Лай бе осъден на

...
Хонконгският медиен магнат и милиардер Джими Лай бе осъден на
Коментари Харесай

Хонконгски милиардер е осъден заради продемократични протести

Хонконгският медиен магнат и милиардер Джими Лай бе наказан на 14 месеца затвор, откакто бе открит за отговорен поради образуване и присъединяване в неразрешени продемократични митинги. Още няколко деятели получиха по две присъди за огромните демонстрации, провели се на 18 и 31 август 2019 година

73-годишният създател на продемократичния таблоид Apple Daily ( " Епъл дей " ) е гневен критик на Пекин. Сега той получи един път 12 месеца затвор и повторно – 8 месеца, само че защото излежаването им съответствува предприемачът ще остане зад решетките 14 месеца.

Шефът на медийната империя Next Digital ( " Некст диджитал " ) от началото на януари е във краткотрайния арест поради нарушавания на фрапантния закон за националната сигурност, натрапен на Хонконг от Пекин предходната година.

Лай отдавна се готвеше да излежава присъда в пандиза. През юни предходната година той съобщи пред Франс прес, че е подготвен за това тестване. " Ако се случи да вляза в пандиза, ще имам мотив да изчета книгите, които не съм чел ", сподели тогава той.

Лай е един от най-мразените от Пекин хонгконци. А за прочут брой от съгражданите си той е нехарактерен воин - единственият медиен магнат, който дръзва да подлага на критика Пекин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР