Хонконг ще отмени от утре повечето от строгите мерки срещу

...
Хонконг ще отмени от утре повечето от строгите мерки срещу
Коментари Харесай

Хонконг сваля строгите мерки срещу COVID-19, маските обаче остават

Хонконг ще анулира от на следващия ден множеството от строгите ограничения против разпространяването на КОВИД-19, заяви през днешния ден основният админ на китайския специфичен административен регион Джон Ли, представен от Ройтерс.

Вече няма да е належащо пътуващите към някогашната английска колония да си вършат задължителен PCR тест, отстраняват се и имунизационните документи. Маските обаче остават наложителни, сподели Ли на брифинг за представителите на медиите, прибавя Българска телеграфна агенция.

" В града е реализиран относително висок % на имунизация, което основава бариера пред разпространяването на болестта ", съобщи хонконгският основен админ. " Хонконг разполага с задоволителни количества медикаменти за битка с Коронавирус. В хода на пандемията богат опит натрупа и медицинският личен състав ", добави той.

Миналата седмица Джон Ли заяви, че доникъде на идващия месец Хонконг ще отвори границите си с континентален Китай.

Най-ранната допустима дата за това е 10 януари. Първи от опцията още веднъж да пътуват до Хонконг ще може да се възползват хората с бизнес и фамилни връзки с града, написа изданието " Саут Чайна морнинг пост ", като се базира на неназовани източници.

Изискването за проявление на имунизационен документ, което беше въведено през февруари и беше наложително при посещаването на множеството публични места в Хонконг, също отпада от на следващия ден. Отменя се и правилото за съблюдаване на обществена отдалеченост при скупчване на повече от 12 души на едно място.

През последните близо три години някогашната английска колония като цяло следваше политиката на континентален Китай в битката против ковид. Китай и самостоятелният му регион Хонконг останаха единствените бастиони на по този начин наречената политика на " нула Коронавирус ", отбелязва Ройтерс.

Премахването на рестриктивните мерки евентуално ще докара до увеличение на пътуванията до някогашната английска колония, които до момента се избягваха поради строгите противоепидемични ограничения.

По-рано този месец китайските управляващи ненадейно трансформираха политиката си за битка с разпространяването на ковид и започнаха последователно да отстраняват един от най-строгите в света режими на санитарни ограничения, който включваше драконовски локдауни и всеобщо тестване на популацията.

От 8 януари идващите от чужбина към този момент няма да бъдат поставяни под карантина, показва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР