Хонконг се сблъсква с най-тежката си кризисна ситуация след връщането

...
Хонконг се сблъсква с най-тежката си кризисна ситуация след връщането
Коментари Харесай

Китай: Хонконг се сблъсква с най-голямата криза след връщането му от британците

Хонконг се сблъсква с " най-тежката си спешна обстановка " след връщането му от Англия на Китай през 1997 година, а централното държавно управление обмисля какви ограничения да предприеме по-нататък. Това съобщи през днешния ден в град Шънчжън ръководителят на бюрото към Държавния съвет на Китай по въпросите на Хонконг и Макао Чжан Сяомин, представен от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

В събитието, на което приказва Чжан, минало при закрит режим за пресата и траяло два часа, участваха 500 представители на политическия и бизнес хайлайф на Хонконг, съобщи ТАСС, като се базира на вестник " Саут Чайна морнинг пост ".

" Тези митинги стават все по-насилствени и имат " все по-широко влияние върху обществото ", сподели Чжан. " Може да се каже, че Хонконг се намира в най-тежката обстановка, откогато беше върнат ", добави той.

След като китайските представители загатнаха за член на хонконгското законодателство, допускащ по искане на държавното управление на Хонконг основаните в Шънчжън войски да се включат в подпомагането на " поддръжката на публичния ред ", се усилиха спекулациите, че може да бъде ситуирана армията, отбелязва Асошиейтед прес.

Хонконгските управляващи обявиха, че не чакат да възникне потребност от вкарване на войски или полиция от Китай за подкрепяне на въдворяването на реда. Според наблюдаващи Пекин евентуално ще заеме изчаквателна позиция по отношение на протестиращите, хранейки вяра, че увеличаващото се принуждение да настрои публичното мнение против тях.

Вчера различен китайски представител сподели, че е " въпрос единствено на време ", преди тези, които стоят зад митингите, да бъдат осъдени, с което загатна, че Пекин ще схване твърда линия против стачкуващите и няма желание да договаря по настояванията им за политически промени, отбелязва Асошиейтед прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР