Хонконг може да копае дълбоко, за да се справи с

...
Хонконг може да копае дълбоко, за да се справи с
Коментари Харесай

Най-скъпият имотен пазар в света измисли как да се справи с недостига на земя

Хонконг може да копае надълбоко, с цел да се оправи с хроничния дефицит на земя в града, като добави подземни пещери към комбинацията от варианти, целящи да основат повече жилища на най-скъпия пазар на парцели в света.

Властите преглеждат този вид за благоустрояване на спомагателни площи, обмисляйки възможноста уреди като канализационни съоръжения и язовири да бъдат преместени в пещери, освобождавайки земя за жилищно строителство.

Проблемът е сериозен, защото градът е изправен пред възходящ недостиг от най-малко 1200 хектара (12 000 декара).

" Хълмистият терен и твърдите скални формирания в Хонконг го вършат извънредно подобаващ за развиване на скални пещери, изключително в покрайнините на града ", считат специалистите от работната група, ангажирана с казуса.

 Властите в Хонконг търсят способи за увеличение на жилищните площи
Властите в Хонконг търсят способи за увеличение на жилищните площи

Благоустрояването на пещерите е " може би най-скъпият " избор и ще отнеме повече време от други други възможности. Строителство върху земеделска земя, благоустрояване на остарели жилищни региони - някогашна земеделска земя - или застрояване върху земя, употребена за отдих, са измежду по-бързите разновидности, регистрират от работната група.

Тесните домове и покачващите се цени на парцелите са признаци на рецесията, зраади която Хонконг постоянно е определян като градът с най-скъпите жилищни парцели в света.

Докато обществеността оспорва изгодите от преустройването на земя в периферията на националните паркове или концепцията за преустрояване на голф игрището, което е дом на историческия голф клуб в Хонконг, един бизнес водач изрази друга концепция.

Фредерик Ма, ръководител на MTR Corp., която ръководи метрото в града, предложи да се построи " град Хонконг " в Китай, обвързван с острова чрез високоскоростна железопътна мрежа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР