Хонконг изпадна в рецесия и най-вероятно няма да постигне икономически

...
Хонконг изпадна в рецесия и най-вероятно няма да постигне икономически
Коментари Харесай

Хонконг изпадна в рецесия след пет месеца протести

Хонконг изпадна в криза и най-вероятно няма да реализира стопански напредък тази година, заяви финансовият секретар на града Пол Чан, представен от " Ройтерс ". " Ударът по стопанската система ни е голям ", сподели той през вчерашния ден. По предварителни калкулации за третото тримесечие брутният вътрешен артикул ще регистрира две следващи тримесечия на стесняване, което е техническата формулировка за криза.

Хонконг е разтърсван от над пет месеца антиправителствени митинги, които няма изгледи да стихнат. Вчера стачкуващи с качулки и маски подпалиха магазини и хвърлиха бомби със запалителна течност по полицията, която отговори със сълзотворен газ, водни оръдия и гумени патрони.

Демонстрантите постоянно нападат метрото, търговски обекти и банки, изключително тези, които са благосъстоятелност на компании от континентален Китай. Те стачкуват против хипотетичната китайска интервенция в Хонконг, който бе върнат на Китай през 1997 година по формулата " една страна, две системи ". Тя би трябвало да подсигурява на града свободи, каквито няма в континенталната част от страната.

Китай отхвърля да се намесва и упреква непознати държавни управления, в това число Съединени американски щати и Англия, че всяват блъсканица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР