Хонг Конг одобри китайската ваксина на Синовак Бионтех срещу COVID-19

...
Хонг Конг одобри китайската ваксина на Синовак Бионтех срещу COVID-19
Коментари Харесай

Хонг Конг одобри китайската ваксина срещу COVID за деца от 3 до 17 години

Хонг Конг утвърди китайската ваксина на " Синовак Бионтех " против COVID-19 за деца от 3 до 17 години в миг, когато управляващите в китайския специфичен административен регион разпростират по-широка акция за стимулиране на неговите 7,5 милиона поданици да се имунизират, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Юношите сред 12 и 17 години ще се употребяват с приоритет да получат имунизацията " КоронаВак " с вероятност имунизацията да се популяризира върху по-малки деца на по-късен стадий " уточни в публикувано през днешния ден изказване хонконгската министърка на храните и опазването на здравето София Чан.

Според изказването министърката счита, че изгодите от утвърждението на разширение на възрастта за имунизиране с включването на деца от 3 до 17 години " надвишава рисковете ". Консултативна работна група за имунизациите против COVID-19 на хонконгското държавно управление порано предложи на министърката да утвърди включването на новата възрастова група в акцията за имунизация. Решението идва на фона на закъснение на имунизационната акция в азиатския финансов хъб спрямо доста развити страни. Досега близо 67% от популацията на Хонг Конг е изцяло имунизирано с една от двете ваксини - китайската " Синовак " или немската " Бионтех ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР