ХОНГ КОНГ (AP) — Присъди по най-голямото дело за националната

...
ХОНГ КОНГ (AP) — Присъди по най-голямото дело за националната
Коментари Харесай

Как първични избори доведоха до арестуване на активисти по най-голямото дело за националната сигурност в Хонконг

ХОНГ КОНГ (AP) — Присъди по най-голямото дело за националната сигурност в Хонконг досега, включващо някои от най-известните продемократични дейци на града деятели, ще бъдат доставени в четвъртък, повече от три години след ареста на обвинените.

През 2021 година 47 продемократични деятели бяха упрекнати в скрит план за осъществяване на подривна активност според широкообхватния, натрапен от Пекин закон за националната сигурност за присъединяване им в неофициални първоначални избори. Масовото правосъдно гонене смаза процъфтяващата в миналото политическа интензивност в града и помрачи очакванията за по-демократичен Хонконг.

Шестнадесет от 47-те обвинени чакат да чуят ориста си в четвъртък и петък и може да се изправят пред доживотна присъда в затвор, в случай че бъде наказан.

Критиците настояват, че законът е ерозирал фрапантно свободите, които са жизненоважни за поддържането на статута на града като световен финансов център. „ Това е правосъден развой против продемократичното придвижване в Хонконг “, ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР