Honda Civic e малко като Лионел Меси - едва ли

...
Honda Civic e малко като Лионел Меси - едва ли
Коментари Харесай

Honda Civic e мултифункционален хечбек с чисто автомобилни добродетели

Honda Civic e малко като Лионел Меси - надали има човек на света, който да не е чувал името й. Моделът е на пазара от 1972 година, от него са създадени цели 11 генерации и съвсем няма страна, в която да не е продаван.

Факт е, че типично по японски, на другите пазари, моделът е получавал и разнообразни имена, само че концепцията е ясна - милиони хора по света са наясно с това какво съставлява тази кола и това не е по никакъв начин инцидентно.

Honda Civic постоянно е бил добре композиран модел, което значи, че балансира между куп взаимни отстъпки, само че крайният резултат е превъзходен. Той постоянно е бил наличен, удобен, сдържан и самоуверен. Хубавото е, че продължава да бъде подобен. Ето го и последното потомство на модела, което покарахме няколко дни и върнахме без изключително предпочитание.
 Снимка 600494

За нас това е най-хубавият Civic досега. Осъзнаваме, че това са мощни думи, само че ни харесва, че от Honda са се постарали да не повтарят грешките от предходното потомство и са ги поправили в новото.
СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ Модификация: Civic e:HEV Sport Работен размер: 1993 куб. см. Мощност: 184 к.с. Въртящ миг: 315 Нм Ускорение: 7.8 сек. до 100 км/ч Максимална скорост: 180 км/ч Среден разход: 4.2 л/100 км Трансмисия: безстепенна автоматична Базова цена: 65 990 лева.
И до момента в който харесваме първичността и интутивното чувство зад кормилото на предходния модел, сме по-скоро съгласни с всички, които споделяха, че той е overdesigned. Макар че наподобява добре, остарелият Civic беше една концепция натоварен с елементи, линии, акценти и дизайнерски линии.

НА ЧИСТО

При новия Civic това е забравено. Японците в никакъв случай не са имали нищо срещу да вършат внезапни завои във връзка с дизайна и тук са създали същото.

Новият автомобил е с доста по-хомогенен, мек и изчистен дизайн, което го кара да наподобява извънредно добре освен на обработените публични фрагменти, само че и онлайн - в сивата зимна реалност на София. Всичко това не значи, че той е изгубил " експанзията " в погледа си, в противен случай.

Отпред Civic е все по този начин навъсен, в профил е все по този начин невисок и целенасочен, а откъм гърба стоповете му са все по този начин изразителни. Просто излъчването му е по-зряло от това на неговия предходник. Сякаш някой е хванал една гумичка, изтрил е всички спомагателни детайли и е смекчил останалото.
 Снимка 600497

Купето е много ниско, което важи и за позицията на седене вътре. За по-високите хора наместването на шофьорското място няма да е най-естественото придвижване на света, само че пък механичният реглаж на седалките по височина е с задоволително огромен диапазон, тъй че и те бързо ще намерят подобаваща комфортна позиция.

Освен това има разполагаем и електрическа лумбална опора, която се грижи за кръста ни. Добрата вест е, че тъй като " седим на асфалта ", центърът на тежестта е ситуиран доста ниско, което значи и чудесна непоклатимост и държание в завой.
 Снимка 600490

Интериорът пък е отражение на външния тип - носи духа на предходния Civic, само че е повдигнат до по-високо равнище. Таблото е хоризонтално, а по цялата му дължина има украсителен детайл, в който са вградени дюзите на вентилационната система.

Civic се предлага с една и съща хибридна задвижваща система и три равнища на съоръжение, като цената е през няколко хиляди лв.. Тестовият автомобил беше от междинното равнище Sport, в което разполагаме с много дълбоки и комфортни седалки, тапицирани в композиция от кожа и плат.
 Снимка 600491

Инструменталният панел е цифров, като дружно с тъчскрийна на мултимедийната система, способства за софтуерното чувство на борда на Civic. Не бихме нарекли графиките, интерфейсът, резолюцията и менютата изключително напредничави, само че сигурно ги дефинираме като 100% функционални и комфортни за прилагане и гледане.

С непрекъснатото увеличение на броя на електронните екстри, колите станаха прекомерно комплицирани за прилагане, като в някои случаи на човек са му нужни няколко дни, с цел да схване логиката на менютата и да намира всичко бързо и елементарно. При Civic не е по този начин. Свързахме си телефона с три придвижвания, пуснахме си Apple CarPlay и надлежно Waze, с цел да знаем къде има камери и просто потеглихме.
 Снимка 600495

ХИБРИДНИ ИГРИ

Новият Civic се предлага единствено с хибридно задвижване, състоящо се от 2.0-литров бензинов мотор, два електрически мотора и дребна литиево-йонна батерия с потенциал 1.05 кВч, която не може да се зарежда от външен източник.

Хубавото е, че не се постанова да мислим за това по какъв начин работи системата, нито да следим заряда - колата прави всичко вместо нас някак незабелязано. Оценяваме високо това. Движение единствено на ток е допустимо, въпреки и за къси дистанции, само че по-важното е, че големият електромотор дава това незабавно ускоряване от място, което всички толкоз харесваме.
 Снимка 600489

От Honda са се постарали и вътре да не е прекомерно скучно, като са създали система за изкуствено " озвучаване " и репликиране на звука от промяна на предавки, което ни накара да се почувстваме като в кола с темперамент. Да, давахме си сметка от самото начало, че този тон не е същински, само че и не беше прекомерно настойчив и подправен, което е ужасно.
 Снимка 600501

В последна сметка колата разполага с обща мощ от 184 к.с. и 315 Нм оптимален въртящ миг, които са задоволителни. Както към този момент казахме, eлектромоторът осигурява чувството за " изстрелване " в ниските скорости, а поддържането на магистрални такива се случва с лекост. Недостиг на мощ се усеща само в случаите, в които колата се движи с, да кажем, 100 км/ч, само че би трябвало да изпревари камион.
 Снимка 600500

Може да: радва окото Не може да: кара доста време на ток Липсва ѝ: електрически заден капак
Дори тогава автомобилът не се усеща ленив, а по-скоро не толкоз чевръст, колкото от място и при по-ниска скорост. Въпреки това, ускорението, даже при такава висока скорост, е решително и гладко, без забавяния сред натискането на педала и реакцията на мотора. И по този начин чак до 190 км/ч, които персонално се уверихме, че са оптималните за Civic, което е малко необичайно, тъй като по азбучник колата има 180 км/ч оптималната скорост.

Усеща се, че хибридната система има силата и качествата и за по-висока скорост, само че японците са наложили електронна възбрана за развиването ѝ.

Civic предлага и разнообразни режими на работа, на които не обърнахме задоволително внимание. Карахме от самото начало на Normal с няколко къси заигравки в режим Sport. Честно казано, фрапантна разлика в държанието на колата не усетихме.
 Снимка 600496

Много ни хареса, че няма никакви неприятни шумове и чувство, че моторът с вътрешно горене се " мъчи ", с каквито преди години бяхме привикнали да свързваме хибридите. И това при действителен междинен разход от 6.5 л/100 км, дружно с всички " строго научни " тествания, на които подложихме колата в продължение на три дни, ни се коства примамливо.

Супер е и че системата работи незабелязано. Понеже е много дребна, батерията се зарежда доста бързо от спирачките, спускането по инерция или мотора с вътрешно горене, и когато ни е нужно, електричество просто има, без да се постанова да вършим нещо по-специално и да се нагаждаме към потребностите на системата.
 Снимка 600493

Новият Honda Civic е от колите, които или харесваш на мига, или въобще не поглеждаш. Според нас наподобява отлично, рационален е като цена, софтуерен е, разходът му е добър, вътре има задоволително място, а държанието му в завой е по-добро от това на множеството от известните хечбеци на пазара.

Да, за фамилен хечбек е може би малко невисок, чистачките му не са от най-хубавите, задният похлупак е много тежък, а екранът не е с размер на тв приемник, само че когато гониш мултифункционалност, компромисите са неизбежни.

Според нас тези са изцяло допустими, тъй като не трябва да забравяме, че колите би трябвало да останат коли - да радват на пътя и да забавляват водача с чисто автомобилните си качества: държание на пътя, визия, мощ, изгодност, деловитост. Civic ги има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР