Хомеопатията отново е трън в очите на своите противници, а

...
Хомеопатията отново е трън в очите на своите противници, а
Коментари Харесай

Лекува ли ни хомеопатията

Хомеопатията още веднъж е бодил в очите на своите съперници, а учени и медици спорят лекува ли в действителност този способ. 
Гореща полемика по въпроса се разгоря по време на Седмата научно-практическа конференция по хомеопатия и Шуслерова терапия в Пловдив предходната седмица. Форумът събра изтъкнати български и интернационалните лектори и експерти. Те показаха пред сътрудниците си и публиката  нови научни проучвания и разработки, които хвърлят светлина върху действителното деяние на хомеопатичната терапия. Повечето потвърждават, че резултатите от хомеопатичното лекуване са действителни и нямат нищо общо с плацебо резултата.   

Участниците в конференцията имаха опцията да споделят клиничен опит и да обменят хрумвания. В подтекста на нестихващите полемики за действието на хомеопатичната терапия бяха показани и забавни резултати от извършените в България клинични наблюдения и изследвания с Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз.

За първи път в България се излъчи документалният филм Just one drop ( " Само една капка " ), основан в отговор на нападките против хомеопатията в разнообразни страни през последните години. Лентата съставлява занимателен роман за опциите, триумфите и историята на различната медицина, с присъединяване на едни от водещите английски хомеопати. Хомеопатията съществува в продължение на повече от 200 години и се употребява от милиони хора по целия свят. Филмът разсейва митовете и неправилните схващания за нея и оборва всички обвинявания на така наречен „ Австралийски отчет ” на Националния съвет за здраве и медицински изследвания на Австралия, който през 2015 година излиза с изказванието, че не съществуват стойностни научни доказателства в поддръжка на хомеопатията като лековит способ.  

От трибуната доктор Дора Пачова, ръководител на Асоциацията на лекарите хомеопати в България, изнесе стряскащи статистически данни за основните работни фактори, свързани с изключително високата периодичност на психическите болести и високите равнища на стрес в лекарското съсловие. Огромното напрежение, на което непрестанно са подлагани лекарите, води до преждевременни метаболитни болести, гръбначни или вегетативни нарушавания, неврози и други Стресът е почвата за развиване на заболяванията, само че хомеопатията разполага с ефикасни способи да му противодейства и доктор Пачова приказва за подобаващите хомеопатични медикаменти, с които експертът може да помогне и на себе си, и на своите пациенти, които всекидневно би трябвало да се оправят в изискванията на враждебна околна среда, които се борят с несъразмерно или болестно възприятие за отговорност и виновност, които изпитват страхове, липса на наслада и мотивация, депресивни мисли и други   

Докладът на гл. ас. Оскан Тасинов, от Катедра по биохимия, молекулна медицина и нутригеномика, МУ - Варна, показа проучването на екип български учени върху действието на Шуслерова сол №3 стоманен фосфат на Немския хомеопатичен съюз Ferrum phosphoricum D12. На този стадий е открито, че сол №3 в ниски концентрации от 0,0125 ÷ 0,025 mg/ml усилва статистически значимо клетъчната преживяемост и демонстрира изцяло друг от плацебо групата резултат! Изследването продължава.

Специален посетител преподавател на конференцията беше доктор И.А. Митюряева, д.м.н., професор от катедрата по педиатрия на Националния медицински университет " А.А.Богомолца ", Киев, Украйна. Тя направи обзор на клинични проучвания върху Шуслерова сол №3 и №5 на Немския хомеопатичен съюз, направени в Украйна, чиито резултати неоспоримо потвърждават, че: Шуслерова сол №5 калиев фосфат повишение равнището на образуване на оперативната памет при 70% от учениците; увеличение високоефективността на работа и положителната акомодация при 55,0% от изследваните деца; усъвършенства самочувствието при 60% от участвалите в проучването възпитаници! А Шуслерова сол №3 стоманен фосфат има извънредно удобен резултат при лекуване на остри респираторни вирусни инфекции в детска възраст - главните недоволства на ОРВИ отшумяват 2 пъти по-бързо, както и интоксационният синдром и други И в двете проучвания е установена добра търпимост към препарата и неявяване на странични резултати при приложението на Шуслеровите соли на Немския хомеопатичен съюз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР