Холокоста е едно от най-ужасяващите събития в човешката история, с

...
Холокоста е едно от най-ужасяващите събития в човешката история, с
Коментари Харесай

Оцелял от Холокоста мъж използва TikTok, за да разказва истории от ужаса 

Холокоста е едно от най-ужасяващите събития в човешката история, с съвсем шест милиона европейски евреи, убити по време на Втората международна война.

На 27 януари се отбелязва Международният ден в памет на жертвите на Холокоста.

Датата е избрана с резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените народи от 1 ноември 2005 година На този ден през 1945 година малцината оживели в концентрационния лагер Аушвиц са освободени. Това става в процеса на успеха на Съюзническите войски над Хитлер и влизането на Червената войска в лагера.

През последните месеци антиваксърите сравняваха пропагандите за имунизация против COVID-19 с Холокоста. Има неоснователни изказвания, че Холокостът в никакъв случай не се е случил, и странни изказвания за евреите, които потвърждават, че антисемитизмът не е липсващ, когато нацистите са победени, напомня unilad. co. uk.

Възрастен мъж, който знае прекомерно добре, че тези изказвания са изцяло погрешни, е Гидон Лев. 87-годишният Гидион е от Чехословакия. Той е отведен в концентрационен лагер когато е единствено на пет години. Гидон остава затворен в лагера през идващите четири години, през което време татко му умира в „ Маршът на гибелта “.

Осем десетилетия по-късно, Гидон употребява „ опита “ си от Холокоста, с цел да помогне на тези, чиито знания по тематиката липсват или са изцяло неверни.

С помощта на брачната половинка си, Джули Грей, той споделя истории и информация за Холокоста в TikTok.

Идеята да стартират да използваме TikTok за тази цел се появява инцидентно откакто Джули и Гидън основават профил, с цел да оказват помощ за популяризирането на книгата на Гидън, The True Adventures.

„ Решихме да създадем няколко клипчета в TikTok за разпространение на книгата му и за наша изненада хората изглеждаха в действителност ги харесаха. Просто си играехме, в действителност, и се забавлявахме. Но по-късно хората започнаха да съпоставят насърчаването за имунизация с Холокоста и тогава двамата с Гидън в действителност взехме решение да увеличим интензивността си в TikTok. “

Неспособни да пренебрегват „ толкоз неуместно, необичайно съпоставяне “, двамата минали към откровения за Хилокоста.

Докато размишлявал за времето, прекарано в концентрационен лагер, Гидън се замислил, че „ не е имал детство “. Той не си спомня доста от това време, като се има поради, че е бил под 10 години. Спомня си, обаче, че идва там в един „ вцепеняващ “ декемврийски ден и се мъчи да носи движимостите, които му било разрешено да вземе със себе си.

Гидон дойде с „ един от първите транспорти на дами и деца “ до концентрационния лагер Терезиенщат (или Терезин). Той си спомня, че е бил „ непрекъснато гладен “. Опитвал се да прекарва времето си с други деца, правейки топка от остарели облекла, която подритвали из спалните пространства.

Непосредствено след войната, Гидън счита, че доста фамилии са били по-фокусирани върху намирането на членове на фамилията си, в сравнение с върху положението на антисемитизъм по това време.

Джули означи, че „ доста неевреи са с усещането, че антисемитизмът е бил надвит, когато нацистите са били победени. Те считали, че по този метод е комплициран завършек на омразата “.

Въпреки това, фактът, че Гидън и Джули би трябвало да употребяват TikTok, с цел да образоват хората, потвърждава, че това не е по този начин.

Гидън разказва отричането на Холокоста и теориите за „ евреите, ръководещи света “ като „ ужасяващи “, добавяйки: „ Извинете за израза, в действителност всичко това е нелепост. “

Въпреки че му се желае това да не му се беше случило, той акцентира, че в никакъв случай не би повдигнал тематиката за Холокоста, в случай че не беше чул небивалиците, които хората настояват.

„ Щях да имам татко, щях да имам детство. Повечето деца имат детство, порастват, играят на топка, вървят на учебно заведение. Играят игри. Аз съвсем не съм имал нищо от това. ”

Какво още имат да опишат по тематиката Гидън и Джули може да разберете от профила им в TikTok.

TRENDY NEWS

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР