Холивудските актьори са постигнали предварително споразумение с големите студия за

...
Холивудските актьори са постигнали предварително споразумение с големите студия за
Коментари Харесай

Холивудските актьори ще прекратят стачката след споразумение със студия

Холивудските артисти са постигнали авансово съглашение с огромните студия за преустановяване на траялата месеци стачка, която спря производството на стотици филми и телевизионни излъчвания.

Гилдията на екранните артисти (SAG-AFTRA) съобщи в сряда, че стачката й ще завърши в среднощ (08:00 GMT в четвъртък), откакто договарящите реализираха предварителна договорка за нов контракт.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Холивудски писатели реализираха предварителна договорка със студия за преустановяване на стачката Ръководителят на SAG-AFTRA Фран Дрешър: Какво сподели тя за стачката на актьорите Защо холивудските артисти и писатели стачкуват? Хиляди писатели упорстват AI да спре да употребява работа без позволение завършек на списъка

Националният съвет на групата ще прегледа съглашението в петък и синдикатът сподели, че ще оповести спомагателни детайлности след срещата.

Членовете на SAG-AFTRA напуснаха работа в средата на юли с искане за нарастване на минималните заплати, дял от приходите от услугата за стрийминг и отбрана от подмяна с „ цифрови реплики “, генерирани от изкуствен интелект (AI).

Преговарящите от съюза реализираха предварителна договорка с Алианса на филмовите и телевизионни продуценти (AMPTP), който съставлява компании, в това число Netflix, Paramount и Walt Disney. Няма неотложен коментар от алианса.

Пробивът значи, че Холивуд може да доближи цялостна продукция за първи път от май, откакто членовете на профсъюза гласоподават за одобрение на договорката през идващите седмици.

Новината се популяризира бързо из Холивуд, като звезди показаха наслада и облекчение.

„ Невероятно! Толкова съм благополучен, че всички успяхме да реализираме единодушие. Да се ​​върнем на работа! Да тръгваме! Толкова съм разчувствуван “, сподели Зак Ефрон пред кореспонденти на премиерата на The Iron Claw.

„ УПОРИНСТВОТО съдебна експертиза ОТПЛАЩА! “ написа носителката на Оскар Джейми Лий Къртис в Instagram.

SAG-AFTRA съставлява към 160 000 реализатори.

Докато най-хубавите звезди на Холивуд печелят милиони, доста по-малко известни артисти споделиха, че е станало съвсем невероятно да се изкарва порядъчен живот през последните години, защото дългогодишните структури на възнаграждение не съумяха да се оправят с инфлацията и възхода на стрийминг услугите.

Когато SAG-AFTRA напусна в средата на юли, холивудските писатели също стачкуваха.

Това беше първият път, когато двата профсъюза се насочиха към пикетите по едно и също време от 1960 година, когато артистът (и предстоящ президент на САЩ) Роналд Рейгън оглави митингите.

Съюзът на писателите позволи разногласието си в края на септември, заявявайки, че са обезпечили „ значими облаги и отбрана за писателите “.

Индустриалните дейности принудиха студиата да забавят стартирането на високобюджетни филми, в това число Dune: Part Two и идната част от франчайза Mission: Impossible, до момента в който телевизионните оператори бяха принудени да запълнят графиците си с повторения, игрови шоута и програмиране на действителността.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР