Холивуд се готви за война с новите платформи като „Амазон”

...
Холивуд се готви за война с новите платформи като „Амазон”
Коментари Харесай

Тео Ушев: Не съм част от Холивуд и се надявам, че никога няма да бъда

Холивуд се готви за война с новите платформи като „ Амазон” и „ Нетфликс” и последните кавги са „ пречистване на редиците”. Това счита номинираният за „ Оскар” български аниматор Теодор Ушев, който тази година е част от Академията.

„ Не съм привикнал и в никакъв случай няма да привикна. Не съм част от Холивуд и се надявам, че в никакъв случай няма да бъда. Харесва ми да го следя като непряк наблюдаващ, за мен е като театрално зрелище – отивам, виждам го и си тръгвам”, съобщи той в студиото на „ Тази събота”.

Според него всички са знаели това, което след това се трансформира в акции против половите похищения и дискриминирането, само че чак в този момент е пристигнал моментът, в който дамите и хора от по-слабо показани раси и етноси да получат по-голяма роля в кинопроизводството. „ Готвят се за война политическа и икономическа, желаят да се прочистят от уязвимите точки, по които могат да бъдат атакувани политически”, счита аниматорът.

Тази година той взе участие в селекциите за анимация, задгранични филми, грим, специфични резултати и писмено кино. Признава, че това значи гледане на доста филми на секрети прожекции в дребни частни киносалони. „ Мога да си призная, че филмите на някои страни не ги изгледах докрай”, сподели Ушев.

Без да разяснява в детайлности номинациите, той означи, че има „ доста забавни дребни филми като „ Лейдибърд”

Според него Холивуд се ориентира към общественото кино и към този момент супергероите се търсят измежду елементарните хора.

Какво научи за себе си Теодор Ушев една година след номинацията за „ Оскар”? „ За себе си научих, че не би трябвало да се поддавам на славата, на никаква суета”. Отказал е висока позиция в „ Дриймуъркс”, не се сърди за това, че интернационален план с негово присъединяване не откри европредседателството („ Нямаше агитация на страната, което може би е надделяло”) и приготвя представянето на арт апаратура със смесена действителност в Софийската градска художествена изложба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР