Холивуд се готви за протест от първите часове на следващата

...
Холивуд се готви за протест от първите часове на следващата
Коментари Харесай

Холивуд излиза на мащабна стачка в понеделник

Холивуд се готви за митинг от първите часове на идната седмица. Това стана ясно, откакто Алиансът на филмовите и телевизионните продуценти не съумя да реализира единодушие за нови правила за работа с Профсъюза макар удължените периоди на договаряния.

Работниците зад камера, измежду които попадат оператори, монтажисти, гардеробиери, гримьори и други, не съумяха да се договорят със студиата в за повече почивни часове, в това число за време за обяд. Ето за какво сложиха изискване пред Алианса, че в случай че не реализиран съглашение до края на тази седмица, стачката им стартира от понеделник.
свързани новини3186на 09.10.2021
Предвид неналичието на съгласие част от продуцентските компании се пробват да се " презапасят " със снимачен материал преди митингът да стане факт. Това оповестяват източници пред сп. Deadline, като разясняват, че графиците им са даже по-сгъстени поради желанието на студиата оптимално да понижат загубите си от протеста на неодобрение.

" Показателно е, че по време на диалози, фокусирани за рисковите работни часове и други злоупотребяващи практики, свързани с изискванията на труд, някои компании избират да рискуват здравето на нашите членове, с цел да опазят своите ползи ", разясняват от Профсъюза пред изданието.

В писмо до своите над 47 000 членове организацията изяснява, че повече информация по отношение на логистиката на митинга ще им бъде предоставена до ден.

Припомняме, че до опасността за се стигна при започване на месеца, когато неналичието на единодушие сред двете страни стана обществено притежание. Тогава 99% от членовете на Профсъюза поставиха подписа си върху решението да покажат непокорство при липса на ново тригодишно съглашение за по-добри условия на работа.

В първия исторически опит за цялостна смяна на работния график на чиновниците зад камера се желаят повече почивни часове. Сред главните условия е нарастване на санкцията за студиата, когато работното време не разрешава на служащите да се хранят. До този миг продуцентските компании дължаха пари на чиновниците за всеки половин час, с който се удължава работното им време за сметка на почивката за обяд, да вземем за пример.

Въпреки това експерти от сферата оповестяват пред сп. Variety, че тези наказания излизат по-евтино на студиата, в сравнение с забавянето на снимачния развой. В изискванията на COVID-19 обаче противоепидемичните ограничения на сетовете не разрешават на чиновниците да си носят храна от у дома, поради което те действително остават гладни през целия ден, написа " Монитор ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР