Холивуд обяви носителите на 96-ите награди Оскар. Опенхаймер на Кристофър

...
Холивуд обяви носителите на 96-ите награди Оскар. Опенхаймер на Кристофър
Коментари Харесай

ОСКАРИ-2024: Триумф на Опенхаймер и първа награда за Украйна

Холивуд разгласи носителите на 96-ите награди " Оскар ". Опенхаймер на Кристофър Нолан завоюва премията за най-хубав филм.
Най-добри артисти
Килиан Мърфи, който изигра Робърт Опенхаймър във кино лентата " Опенхаймер ", получи статуетката за най-хубав артист. Наградата за най-хубава актриса завоюва Ема Стоун, която се превъплъти в основната героиня Бела Бакстър във кино лентата „ Клети създания “.
Робърт Дауни-Джуниър завоюва премията за най-хубав поддържащ артист за ролята си на члена на Комисията за атомна сила на Съединени американски щати Люис Щраус в Опенхаймер. Това е първият му Оскар.
Най-добрите филми
Наградата за най-хубав филм отиде при Опенхаймър на Кристофър Нолан. Наградата за най-хубав анимационен филм взе " Момчето и птицата " на японския аниматор Хаяо Миядзаки. Самият режисьор сподели, че това е неговият свещен филм, само че неотдавна разгласи работа по нов план. Оригиналното заглавие на кино лентата е " How Are You? " — взето от едноименната творба на японския създател Йошино Гензабуро.
„ Зона на интерес “ на британеца Джонатан Глейзър бе приет за най-хубав интернационален филм и картина с най-хубав тон.
„ 20 дни в Мариупол “ за съветската атака в Украйна беше приет за най-хубав документален игрален филм.
Наградата в категорията Късометражен анимационен филм отиде при „ Войната свърши! Вдъхновен от музиката на Джон и Йоко. " Сред сценаристите на творбата е синът на музиканта Шон Ленън.
Кристофър Нолан завоюва премията за най-хубав режисьор за Опенхаймер. Статуетката за най-хубав автентичен сюжет отиде при " Анатомия на едно рухване ", тричасов филм на французойката Жюстин Трию и нейния съавтор Артур Харари.
Кой събра най-вече Оскари?
Най-много Оскар получи филмът Опенхаймер. Той получи номинации за: най-хубав режисьор, артист и поддържащ артист, операторско майсторство, монтаж и саундтрак. Филмът беше приет и за най-хубав от филмовите учени.
На второ място е „ Клети създания “ на Йоргос Лантимос. Работилите по кино лентата бяха наградени за: грим и прически, костюми и работа на художника. Филмът завоюва и премията за най-хубава актриса.
Какво забавно се случи на Оскарите
Началото на церемонията предстоящо се забави заради късното идване на кино звезди. Още по време на церемонията по награждаването американският артист и герой Джон Сина се появи чисто гол на сцената. Той показа номинираните за най-хубави костюми. Наградата за " Най-добър грим и прическа " отиде при кино лентата " Клети създания ".
Членовете на индианското племе Осейдж изпяха песента " Вахжаже " по време на първата музикална пауза. Така те отдадоха респект на „ Убийците на цветната луна “ на Мартин Скорсезе, история за убийството на коренното население на Америка поради откриването на нефт.
Между премиите Райън Гослинг излезе на сцената, с цел да извърши ария на героя си Кен от Барби, до момента в който носеше розов костюм. По време на осъществяването му Марго Роби, която играеше ролята на " Барби ", стартира да пее дружно с него.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР