Холивуд е обгърнат в блясък, мистика и буди много любопитство.

...
Холивуд е обгърнат в блясък, мистика и буди много любопитство.
Коментари Харесай

Любопитни факти за Холивуд, които може би не знаете

Холивуд е обхванат в искра, мистичност и буди доста любознание. Той се е трансформирал в синоним на американското кино и киноиндустрия. Това е мястото, което виждаме от огромните екрани в киното или от дребните екрани в домовете си. А буквите на хълма в Лос Анджелис са познати по целия свят. Каналът във vbox7 разкрива някои любопитни обстоятелства за Холивуд, които може би не знаете.

Надписът „ Hollywood “

Виждали сме този надпис в десетки сериали и филми. Той е издигнат през 1923 , като в началото е било изписано Hollywoodland и е бил предопределен за реклама на компания за недвижими парцели. Надписът е трябвало да стои единствено 18 месеца, само че съществува до ден сегашен.

Алеята на славата

Тези, които желаят звезда на Алеята на славата, би трябвало да платят $30 000.
 Холивуд iStock/Getty Images
Наградите „ Оскар “

Наградите на филмовата академия на Съединени американски щати са раздадени за първи път по време на прием в Блосъм рум в холивудския Рузвелт хотел през 1929 година. Гостите са били 270 на брой, а раздадените статуетки 15.

Първият филм

Първият филм, сниман в миналото в Холивуд е основан през 1910 година и се споделя " Старата Калифорния . Той бил дълъг 17минути и бил сниман единствено за два дни.-->

Най-скъпата продукция

До този миг най-скъпата холивудска продукция е " Карибски пирати: На края на света " . Разходите по лентата възлизат на $300млн.

Най-смъртоносният холивудски филм

Направеният през 1931 година филм „ Викинг “ се смята за лентата, лишила най-вече животи - 27.

Най-скъпият черно-бял филм

„ Кой се опасява от Вирджиния Улф “ е най-скъпият черно-бял филм. Струвал е 7.5 млн. $, само че тази сума е толкоз огромна, поради огромният хонорар на актьорите Елизабет Тейлър и Ричард Бъртан.
 Холивуд iStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР