Холит, Израел – В ранната сутрин на 7 октомври бойци,

...
Холит, Израел – В ранната сутрин на 7 октомври бойци,
Коментари Харесай

Израелски доброволци почистват кибуци, нападнати от бойци на Хамас на 7 октомври

Холит, Израел – В ранната заран на 7 октомври бойци, свързани с въоръженото крило на Хамас напусна линията Газа и предприе изненадваща офанзива против Южен Израел.

В дребен кибуц, единствено на 2 км (1,2 мили) от Газа, общественост от към 200 души се разсъни от плач на сирени за въздушна офанзива, преди бойците на Хамас да нахлуят в къщите, убивайки 13 души в процеса.

Седмици по-късно екипи от подготвени доброволци парамедици оказват помощ за анализирането и почистването на овъглените остатъци от кибуца.

Ал Джазира беседва със Симча Грейнерман, част от интернационалната избавителна единица ZAKA, който беше един от първите хора, влезнали в кибуца след офанзивата. „ Това е нещо, което не можете да си визиите “, сподели той.

Той си спомня по какъв начин се е опитвал да вземе тялото на човек, изгорен до гибел в кола, „ Всичко беше изпепелено. Докоснахме тялото и всичко се разпадна. “

Той сподели, че това, което е видял, когато влезе в кибуца, е нещо „ не можеш да повярваш, че едно човешко създание може да направи “, гласът му трепереше от страсти, „ можеш да изтръгнеш сърцето си и да кажеш какво се случи тук; не можем да разберем какво се е случило тук. “

Според израелски публични лица минимум 1400 души са били убити при офанзивите против Южен Израел на 7 октомври, доста от тях цивилни, в това число деца.

Някои от телата към момента не са разпознати и се съхраняват във военната база Шура в централен Израел, където има няколко хладилни контейнера, съдържащи стотици тела.

Ейтан Шварц, представител на кабинета на министър-председателя, сподели пред Ал Джазира, че един от главните фактори зад забавянето на идентификацията е, че доста тела са били обгорени прекомерно неприятно. Той добави, че израелските управляващи могат да съпоставят зъболекарските и ДНК записи с националните записи, само че им е било по-трудно да разпознават непознати жители.

Ал Джазира беше поканена да посети Холит от държавната пресслужба, която провежда постоянни медийни обиколки за публицисти, отразяващи последствията от офанзивата на 7 октомври.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР