Холгер Руне се заяви като един от основните лидери на

...
Холгер Руне се заяви като един от основните лидери на
Коментари Харесай

След 3 неуспешни опита: Руне надигра бивш Мастърс шампион и е сред топ 4 в Стокхолм

Холгер Руне се съобщи като един от главните водачи на идващото потомство по време на тазгодишния Ролан Гарос, където доближи до етапа на четвъртфиналите и победи миналогодишния финалист Стефаос Циципас. Впоследствие младежът влезе в серия от цели шест следващи провали, само че съумя да се върне към най-хубавия си тенис на Sofia Open, където спря двукратния първенец Яник Синер и бе победен чак във финалния дуел от Марк-Андреа Хюслер.

Добрите вести за младока не стопираха дотук, тъй като стана ясно, че топ експертът Патрик Муратоглу ще му бъде едноличен треньор най-малко до края на сегашния сезон, а партньорството сред двамата стартира повече от обещаващо, съдейки по представянето на скандинавеца в Стокхолм.

19-годишният състезател през днешния ден съумя за пръв път в кариерата си да надделее над Камерън Нори, от който към този момент беше записал цели три провали в хода на годината и справедливо откри място във финалната четворка, осигурявайки си конфликт с петия подложен Алекс Де Минор. По този метод Руне си подсигурява дебют в топ 25, каквато беше неговата цел преди началото на 2022-ра и също по този начин записа общо петата си победа над представител на първите 15 за този сезон.

We continue our crazy good team energy
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР