Холгер Руне се класира за финала на турнира по тенис

...
Холгер Руне се класира за финала на турнира по тенис
Коментари Харесай

Холгер Руне се класира за финала на турнира по тенис в Рим

Холгер Руне се класира за финала на шампионата по тенис от сериите " Мастърс 1000 " на клей в Рим с награден фонд 7,7 милиона евро. Датчанинът, който е подложен под номер 7, се наложи с 6:7 (2), 6:4, 6:2 против четвъртият в схемата Каспер Рууд.

Руне в профил Новак Джокович на четвъртфиналите, а в този момент изоставаше със сет и пробив във втората част, само че съумя да направи поврат и да завоюва след 2 часа и 43 минути.

20-годишният датски тенисист има 27 победи през сезона досега и ще се опита да завоюва общо втора купа от шампионатите " Мастърс 1000 ".

В третия сет норвежецът Рууд на два пъти загуби подаването си и отстъпи с 2:6.

Rune Rallies Back

The moment sealed a spot in his third-ever Masters 1000 Final!
— Tennis TV (@TennisTV)

" Нямах какво да изгубвам, откакто изоставах в резултата и си споделих, че би трябвало да играя по-освободено и нападателно, както и да се любувам. Това беше основно за триумфа ми. На моменти в действителност се показах добре. Трябваше да намеря най-хубавите удари. Направих го и стигнах до обрата ", съобщи Руне след дуела.

Руне реализира първата си победа в общо пет дуела против Рууд. 24-годишният Каспер Рууд игра на полуфиналите в Рим за трети следващ сезон, само че към момента не е печелил шампионат от сериите " Мастърс 1000 ".

На финала италианската столица Холгер Руне ще се изправи против Стефанос Циципас или Даниил Медведев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР