Холгер Руне постигна много успехи през миналия сезон, като най-ярките

...
Холгер Руне постигна много успехи през миналия сезон, като най-ярките
Коментари Харесай

Руне: Олимпийските игри са една от големите ми цели


Холгер Руне реализира доста триумфи през предишния сезон, като най-ярките измежду тях бяха първата му Мастърс купа и дебюта в Топ 10 на ранглистата. Сега датчанинът гледа самоуверено към реализирането на друга от детските си фантазии – да показа страната си на Олимпийските игри.

Следващото издание на най-големия състезателен конгрес ще се организира в Париж – място, от което Руне има доста положителни мемоари. Олимпийският шампионат по тенис ще се играе на кортовете на Ролан Гарос, където предходната година скандинавецът доближи до първия си четвъртфинал на Големия шлем. В изявление за подкаста Tennis Weekly международният №9 показа вълнението си от идната Олимпиада.

„ Олимпийските игри са една от най-големите ми цели в по-дългосрочен проект. Много съм разчувствуван. Следващото им издание ще е през 2024 година в Париж – място, на което постоянно играя доста добре. Това е една от главните аргументи да чакам шампионата с оптимизъм. Още от дете бленувам да играя за Дания на Олимпийските игри и е необикновено, че скоро това може да стане действителност “ – сподели осминафиналистът от Australian Open.

При вероятно присъединяване на Игрите следващата година, Руне ще стане първият представител на своята татковина в мъжкия шампионат по тенис от 28 години насам. Кенет Карлсен игра за Дания на Олимпиадата в Атланта през 1996, а три десетилетия по-късно Каролин Вожняцки стана последният към този момент датски състезател в конкуренцията, вземайки присъединяване в Рио де Жанейро.

Руне разкри, че фактът, че мачовете ще се играят на клей, му дават още едно съображение за оптимизъм. Той завоюва първата си купа в Тура точно на тази настилка, като няколко седмици преди четвъртфинала на Ролан Гарос датският тенисист победи на ATP 250 шампионата в Мюнхен.

„ Бих споделил, че хард и клей са настилките, на които се усещам най-комфортно. Имам потребност да натрупам още много опит на трева, само че мисля, че когато това се случи, нападателният ми жанр ще се окаже доста подобаващ за този вид кортове. Това, в комбиниране с положителното ми напредване, ме кара да съм убеден, че в бъдеще ще играя мощно на всички настилки “ – приключи роденият в Гентофте тенисист.

След Australian Open Руне взе присъединяване в ATP 250 шампионата в Монпелие, където загуби от Максим Креси на полуфинал. Тази седмица датчанинът е подложен под №4 на ATP 500 конкуренцията в Ротердам, като ще стартира присъединяване си против 54-тия в ранглистата Констант Лестиен, а на осминафинала може да забележим нов конфликт сред Руне и Марк-Андреа Хюслер.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР