Холгер Руне бе изпаднал в сериозна криза след достигането си

...
Холгер Руне бе изпаднал в сериозна криза след достигането си
Коментари Харесай

Серията продължава: Финалистът от Sofia Open сломи седмия поставен на старта в Базел

Холгер Руне бе изпаднал в сериозна рецесия след достигането си до четвъртфиналите на Ролан Гарос и бе влезнал в серия от шест следващи провали, само че през последните няколко седмици младежът още веднъж съумява да демонстрира защо е считан за един от водачите на идващото потомство. Възходът на датчанина стартира по време на Sofia Open, където откри място във финала, а през миналата седмица напредъкът му продължи с трофей от конкуренцията в Стокхолм.

Днес младокът съумя да удължи победната си серия, постигайки шести следващ триумф, надделявайки на старта в Базел над седмия подложен Алекс Де Минор в поредни елементи - 6:2 7:5. Любопитното е, че двамата се изправиха един против различен и през предходната седмица на полуфиналите в Стокхолм, когато още веднъж успеха бе за скандинавеца. Сега за него следва конфликт за място на четвъртфиналите в швейцарския град, като негов противник ще бъде тръгналият от квалификациите Уго Юмбер.

В откриващия сет преимуществото бе напълно на страната на Руне, който се възползваше чудесно от неналичието на първи сервис на съперника и поемаше самодейността още с ретура си. 19-годишният гений бе покрай съвършенството както от главната линия, по този начин и на мрежата и уинърите от ракетата му валяха един след различен. Така той осъществя два пробива, с цел да поведе с 4:0, а оттова насетне бе единствено въпрос на време да прибави дебютната част към своята сметка.

Вторият сет се разви надалеч по-равностойно, защото австралиецът съумя да стабилизира представянето си и даже доближи до опция за пробив в четвъртия гейм. Спадът в играта на датчанина обаче не продължи дълго и той съумя да отрази брейкбола пред себе си, запазвайки равенството за 2:2. Последва серия от безапелационни подавания за двамата, само че при 5:5 Руне фрапантно увеличи оборотите си и след няколко чудесно издигнати разигравания осъществя късен пробив, оказал се съдбоносен за изхода на срещата в негова изгода.

Rune continues winning run(e)
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР