Холестеролът се произвежда в черния дроб и има много важни

...
Холестеролът се произвежда в черния дроб и има много важни
Коментари Харесай

Кардиолог съветва как да смъкнем холестерола без лекарства за един месец

Холестеролът се създава в черния дроб и има доста значими здравни функционалности, като поддържане на клетъчните стени гъвкави и подкрепяне на производството на хормони. Но остатъкът на LDL холестерол може да докара до атеросклероза, инфаркт или инсулт, бъбречна непълнота.

Водещият кардиолог Елизабет Клодас, от Джон Хопкинс, сполучливо е помогнала на стотици свои пациенти да реализират оптимални равнища на холестерол и кръвно налягане и то без медикаменти, предава zdrave.to.

Тя споделя, че това е във опциите на всеки. По-ниският холестерол без медикаменти може да се реализира единствено за 30 дни, в случай че се съблюдават рекомендациите ѝ.

Елизабет поучава да се ядат единствено храни, които не са модифицирани . Фибрите и растителните стерини, съдържащи се единствено в растенията, могат да създадат чудеса с равнищата на холестерола. Човешкият организъм не може да смила фибрите, само че те извършва най-важната функционалност - улавят неприятния холестерол и го отстраняват от тялото.

Д-р Клодас предлага да се одобряват хранителни мазнини единствено със стайна температура. Говорим за зехтин, фъстъчено масло или рибено масло.

Растителните масла и рибените масла са положителни източници на мастни киселини омега-3. Те оказват помощ за намаление на равнищата на LDL, повишение на равнищата на HDL и намаление на триглицеридите.

Важно е да зареждате постоянно тялото с антиоксиданти. Експертът изясни, че с цел да се отсрочи холестеролът по стените на артериите, той би трябвало да се окисли. На този развой пречат антиоксиданти, съдържащи се в плодовете. Най-малко пет порции плодове и зеленчуци могат да оказват помощ за понижаване на токсичността на LDL.

Преработените или, както ги назовават ​​още, елементарни въглехидрати могат да покачат равнищата на холестерола ви. Тук те би трябвало да се заобикалят. Говорим за гевреци, кифлички и всевъзможни други печени артикули, сладки зърнени закуски, бял ориз.

Те се разграждат до захар и бързо се всмукват в тялото, причинявайки скокове на равнищата на инсулин.

„ Инсулинът - хормон, жизненоважен за унищожаване на захарта, само че също по този начин слага тялото ви в общ режим на предпазване, тъй че тялото резервира освен захар, само че и LDL “, - споделя лекарката.

Трябва също да имаме поради, че модифицираните храни предизвикат внезапен спад и повишение на равнищата на HDL на триглицеридите.

Кардиологът изяснява, че са ни нужни и пробиотици, които да понижават равнището на нездравословния LDL холестерол в организма. В едно изследване се допуска, че дневният банкет на 3 грама разтворими фибри за 12 седмици понижава LDL с 18 %.

Аеробните извършения като вървене, джогинг, колоездене и плуване също оказват помощ за понижаване на LDL и увеличение на HDL.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР