Холдингът на ВиК дружествата има логични причини, за да бъде

...
Холдингът на ВиК дружествата има логични причини, за да бъде
Коментари Харесай

Георги Харизанов не бил оптимист, когато се говори за държавни структури

”Холдингът на ВиК сдруженията има разумни аргументи, с цел да бъде основан, само че аз не съм прекален оптимист, когато приказваме за държавни структури ”. Това сподели пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика. Според него е по-добре да бъде частно ръководството на ВиК бранша, а това, че държавните сдружения ще имат обща шапка, не пречи да има обособени концесионирани ВиК системи.
Той разяснява, че екшън проектът за решение на водната рецесията в Перник е задвижен, само че има още работа, която да бъде свършена. По думите му не са доста нещата, които могат да бъдат направени в къси периоди. Според него неналичието на превалявания е значим фактор за равнището на водата в язовир " Студена ".

Харизанов съобщи, че всички по веригата под Нено Димов - до индивида във ВиК Перник, който е изготвял настояванията за водните количества във ВиК Перник, са отговорни за рецесията с неналичието на вода. Той изрази неразбиране за какво единствено върхът на пирамидата - министърът на екологията Димов - е посочен като единствен провинен.

Министерство на регионалното развитие е принципал на ВиК сдруженията и носи отговорност за положението на водния бранш, посочи още Харизанов.

Във връзка с рецесията, обвързвана с лотариите, Харизанов съобщи, че страната, в случай че е желала Васил Божков да заплаща на хазната по по-висока ставка, трябвало да му каже:

" Въпросът не е в това каква е ставката, а дали ще бъдат неразрешени частните
лотарии ", сподели той и уточни, че държавното тото е на загуба и още веднъж съобщи, че мнението му за държавните интензивности в бизнеса е мощно скептично.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР