Холандците гласуват на регионални избори днес - броени дни след ...

Холандците гласуват на регионални избори днес - броени дни след

Холандците гласуват на регионални избори

Холандците гласоподават на районни избори през днешния ден - броени дни след нападението в трамвай в Утрехт, съобщи Асошиейтед прес.

Те са одобрявани като самобитен тест за известността на ръководещата коалиция на премиераМарк Рюте в средата на мандата.

Изборите също така могат да лишат държавното управление от болшинство в горната камара на Народното събрание. Днес се избират 570 депутати в районните парламенти, които на собствен ред през май ще избират представители в Сената, горната камара на националния парламент.

Изборите ще се състоят единствено два дни, откакто въоръжен мъж откри пукотевица в трамвай в град Утрехт, Централна Холандия, убивайки трима пасажери и ранявайки тежко още трима.

Социологическите изследвания отреждат мощни позиции на популистките антиимиграционни партии "Форум за народна власт " и Партията на свободата на антиислямския народен представител Герт Вилдерс, отбелязва Асошиейтед прес.

Избирателите гласоподават и за членове на препоръките, които дават отговор за поддръжката на дигите и локалните водни пътища.

Източник: bnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg