Холандското правителство обяви, че няма да приеме 47-те мигранти от

...
Холандското правителство обяви, че няма да приеме 47-те мигранти от
Коментари Харесай

Холандия няма да приеме 47-те мигранти от кораба Сий уоч 3

Холандското държавно управление разгласи, че няма да одобри 47-те мигранти от кораба "Сий уоч 3 ", който плава под нейно знаме, отхвърляйки настояването на Италия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

На 19 януари корабът на немската неправителствена организация "Сий уоч " избави 47 мигранти от кораб, изпаднал в усложнения край крайбрежията на Либия. "Без съответна вероятност за градивно решение, Холандия няма да взе участие в предприемани за всеки съответен случай ограничения за допускане на мигранти на брега ", съобщи представител на холандското министерство на правораздаването.

В петък "Сий уоч 3 " получи позволение да се приближи до крайбрежията на Сицилия, с цел да не бъде изложен на риск от неприятното време. Италия обаче отхвърля да го допусне в своите пристанища. Отправят се от ден на ден апели да се позволи на мигрантите да слязат на брега, само че италианският вътрешен министър Матео Салвини настоя Холандия и Германия да поемат отговорността за 47-те мигранти.

Холандското държавно управление обаче не се счита за длъжно да ги одобри, тъй като корабът "е работил по лична самодейност ". Говорителят акцентира, че е дълг на капитана на "Сий уоч 3 " да откри несъмнено пристанище, в което да слязат мигрантите, които е приел на борда на кораба си.

Холандският министър по миграцията Марк Харберс съобщи този месец в писмо до долната камара на Народното събрание, че би трябвало да се откри структурно решение, което да дефинира неотложно след слизането на брега кои мигранти имат право на интернационална отбрана. Тези, които нямат такова право, би трябвало да бъдат връщани неотложно след достигането си до външните граници на Европейски Съюз, акцентира той
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР