Холандското правителство е решило да спре да използва името Холандия“

...
Холандското правителство е решило да спре да използва името Холандия“
Коментари Харесай

Нидерландия вече няма да се нарича Холандия

 Холандското държавно управление е решило да спре да употребява името " Холандия “ за страната си и вместо това да употребява само действителното ѝ име – Нидерландия, написа The Guardian.

Решението е част от опитите на страната да промени международния си имидж. Националното " ребрандиране “, което е подкрепено от бизнес водачи, туристически бордове и централното държавно управление, ще стартира по-късно тази година. Освен това министрите желаят да отклонят интернационалното внимание от избрани аспекти на националния живот, с които Холандия нормално бива свързвана.

Такива образци са необятната приложимост на леки опиати и кварталът на алените фенери в Амстердам. Като част от новата тактика Нидерландия ще се яви с същинското си име на идващия конкурс " Евровизия “, който ще се организира през май в холандския град Ротердам.

Нидерландия също по този начин ще взе участие с действителното си име на Олимпийските игри в Токио следващата година. Холандският народен футболен тим също към този момент ще бъде именуван " нидерландски “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР