Холандският социалист Франс Тимерманс има сериозни шансове да е следващият

...
Холандският социалист Франс Тимерманс има сериозни шансове да е следващият
Коментари Харесай

Холандецът Тимерманс със сериозни шансове да оглави Европейската комисия

Холандският социалист Франс Тимерманс има съществени шансове да е идващият ръководител на Европейската комисия, след сделка сред Германия и Франция, реализирана на срещата на Г 20 в Осака, съобщи Ройтерс часове преди началото на срещата на европейските водачи, планувана за 18 ч. (местно време) в Брюксел.

Часове по-рано ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск е предложил председателският пост на Европейската комисия да се даде на левоцентристкия политически блок, а Европейската национална партия (ЕНП) да получи ръководител на Европейския парламент (ЕП) и висш представител на Европейски Съюз за външната политика. Туск, който ще управлява изключителното съвещание на Европейския съвет, на което ще бъдат разпределени водещите постове в Европейски Съюз, се е срещнал с ръководителите на другите групи в Екологичен потенциал.

Тойе предложил още центристкият алианс, който включва и партията на френския президент Еманюел Макрон, да получи председателския пост на Европейския съвет, споделя немският консултант в Екологичен потенциал Тобиас Тойшер, представен от Ройтрес. Други източници обаче настояват, че ръководителят на Европейския съвет ще бъде излъчен от ЕНП.

Според евродепутати Туск е загатнал имена, в това число и име на социалдемократ за ръководител на Европейска комисия, съобщи ДПА. Не са коментирани и кандидатури за началник на Европейската централна банка.

Това значи, че германецът Манфред Вебер, който беше водещ претендент на десноцентристите за ръководител на Европейска комисия, няма да получи поста, макар че ЕНПнай-много места в Екологичен потенциал на евровота през май, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР