Холандският репортер Петер де Врийс, който беше критично ранен, след

...
Холандският репортер Петер де Врийс, който беше критично ранен, след
Коментари Харесай

Почина журналистът, който беше прострелян в Амстердам

Холандският кореспондент Петер де Врийс, който беше сериозно ранен, откакто бе убит измежду бял ден в Амстердам предходната седмица, умря в болница, оповестяват холандските медии.

" Петер се бори до края, само че загуби борбата ", съобщи фамилията му в изказване до RTL. " Той беше заобиколен от хората, които го обичаха в мига на гибелта си ", прибавиха те.

Петер де Врийс, един от най-известните холандски кореспонденти, борещ се против закононарушения, беше прострелян в главата предходната седмица в центъра на Амстердам. Оттогава журналистът се бореше за живота си в болница.

Полицията задържа трима обвинени, " в това число обвинен стрелец “. Очевидци споделиха пред локалните медии, че 64-годишният публицист и ефирен водещ е бил прострелян до пет пъти, в това число един път в главата.

Журналистът беше приветстван за смелите си репортажи за холандския под земята свят. Той беше атакуван след едно от постоянните си участия в телевизионно шоу.

Стрелбата беше разказана като " шокираща и неразбираема " от служебния министър председател Марк Рюте.

" Атака против самоуверен публицист, а също и офанзива против свободната публицистика, която е от голямо значение за нашата народна власт, нашата конституционна страна, нашето общество “, добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР