Холандският премиер Марк Рюте призова за единство в Европейския съюз

...
Холандският премиер Марк Рюте призова за единство в Европейския съюз
Коментари Харесай

Марк Рюте призова за единство в ЕС срещу заплахите за световния ред, идващи от Русия и САЩ

Холандският министър председател Марк Рюте прикани за единение в Европейския съюз против заканите за международния ред, идващи и от Русия, и от Съединените щати.

" Дори връзките ни с нашия най-съществен съдружник не са такива, каквито бяха в предишното ", установи Рюте в тирада за бъдещето на Европа пред Европейския парламент в Страсбург, само че уточни, че е значимо да продължи разговорът със Съединените щати във връзка с защитата, както той се изрази, " даже и сега да имаме огромни фамилни разправии ".

Марк Рюте изрази позиция, че разнообразието на Европейския съюз би трябвало да се трансформира в позитив, вместо в негатив и цитира записките на следвоенния външен министър на Холандия Йохан Бейен, в които той се базира на историята за Юлий Цезар, който донесъл първия жираф в Европа:

" Римляните не били сигурни по какъв начин да нарекат това необичайно животно. Накрая избрали името камилопард, тъй като има врат на камила и петна като на леопард, а Байен е написал: " Европа е като жираф – мъчно определима, само че елементарно разпознаваема ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР