Холандският пивовар Хайнекен отчита ръст в продажбите и в нетната

...
Холандският пивовар Хайнекен отчита ръст в продажбите и в нетната
Коментари Харесай

"Хайнекен" отчита ръст в продажбите и печалбата до края на юни

Холандският пивовар " Хайнекен " регистрира растеж в продажбите и в чистата облага за първите шест месеца на годината. Компанията оповестява за органически растеж на чистата облага от 5.6% и чиста облага за хектолитър от 3%. Консолидираният размер на продажбите на бира бележи растеж от 3.1%.

Продажбите на марката " Хайнекен (Heineken®) са с растеж от 6.9% Органичен растеж на оперативната облага (beia) от 0.3%, прогнозите за цялата финансова година остават непроменени Марж на оперативната облага (beia) в размер на 15.6% Нетна облага (beia) в размер на 1 054 милиона евро

На българския пазар компанията е показана посредством " Загорка ", " Ариана ", Столично ", " Старобрно " и други

" Постигането на най-високи резултати през първото полугодие на 2019 година още веднъж беше устойчиво с органически растеж на чисти доходи във всички райони и двуцифрен растеж в Азиатско-Тихоокеанския район, както и в Африка, Близкия изток и Източна Европа ", разясняват от компанията в известие до медиите.

От там показват, че приходът на хектолитър се усилва с 3%, макар че растежът на размерите през второто тримесечие е бил отрицателно повлиян от времето в Европа и по-ниските резултати от шампионата за Световната купа спрямо предходната година.

Нарастването на оперативната облага е подкрепено от продажбите на високия клас бира, които в огромна степен са компенсирали по-високите разноски за произвеждане и дистрибуция, вследствие на по-голямата инвестиция в електронна търговия и модернизиране на технологиите.

За 2019 година компанията чака продължаваща неустойчивост в икономическите условия и въпреки всичко добър растеж във високия сегмент, с помощта на размера на продажби и цените. Очаква се и " приблизително едноцифрено " нарастване на разноските за произвеждане и логистика за хектолитър.

Среден едноцифрен растеж компанията предвижда и за облагата си в края на годината.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР