Холандският министър за миграцията Марк Харберс обяви, че подава оставка

...
Холандският министър за миграцията Марк Харберс обяви, че подава оставка
Коментари Харесай

Холандски министър подаде оставка заради престъпления на мигранти

Холандският министър за миграцията Марк Харберс разгласи, че подава оставка след остри рецензии за омаловажени статистики и пропуснати данни в отчет за престъпността измежду претендентите за леговище, предадоха организациите. Министерството бе подложено на критика, че в отчета, който бе възложен на Народното събрание, леки нарушавания като обири от сергии се разказват напълно съответно, до момента в който тежки закононарушения като полови набези и убийства се вкарват в категория " други ". Много депутати повдигнаха въпроса дали пропуските в статистиките са неволна неточност или целеустремено решение. Депутатът и водач на антиимигрантската Партия на свободата Герт Вилдерс упрекна министерството, че " замита под килима " изказвания за тежки закононарушения, осъществени от хилядите претенденти за леговище в Холандия.

Харберс, който отговаряше за миграцията и даването на леговище, съобщи, че поема политическата отговорност за неверната преценка на министерството си. Той в същото време увери, че пропускането на по-конкретни данни за тежки закононарушения е " изцяло несъзнателно ", оповестиха локални медии. Вилдерс съобщи, че оставката на Харберс е " единственият верен излаз ". Тя идва броени дни преди изборите за Европейски парламент, които в Холандия ще се проведат през днешния ден. Очаква се на тях холандските популисти да получат повишена поддръжка съгласно допитванията.

 

СКАНДАЛ

Четири дни преди изборите за федерални и европейски депутати, както и за локална власт Белгия е разтърсена от нов политически скандал, оповестяват локални медии. Разпространен скришен звукозапис демонстрира, че полицията в Антверпен е получила разпореждане да задържа с преимущество чужденци, които подлежат на бързо наложително прогонване.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР