Холандските власти забраниха плаването по прочутите амстердамски канали, за да

...
Холандските власти забраниха плаването по прочутите амстердамски канали, за да
Коментари Харесай

Сибирската мечка взе вече 20 жертви в Европа

Холандските управляващи не разрешиха плаването по фамозните амстердамски канали, с цел да ги трансфорат в налични за жителите ледени пързалки, оповестява novini.london, представена от Блиц. Сковаващият мраз, обхванал огромна част от Европа, не пощади и холандската столица, където за финален път хората караха кънки по замръзналите канали през 2012 година

Властите подредиха да се затворят шлюзовете, с цел да се образува лед, като се забави придвижването на водата. Макар още да няма задоволително лед, а метеоролозите да предвиждат стопляне през уикенда, представител на управляващите сподели, че се прави всичко допустимо жителите и гостите на Амстердам да покарат зимни кънки по каналите. От Балтика до Средиземноморието Европа остава в плен на мразовитото време, пристигнало от Сибир и взело 20 жертви за четири дни. Студената вълна, която английските медии нарекоха " Звяра от Изтока ", в Холандия кръстиха " Сибирската мечка ", в Швеция - " Снежното оръдие ", а във Франция - " Москва-Париж ", буди опасения за здравето на най-уязвимите, бездомниците или възрастните хора, и предизвиква проблеми в превоза.

От петък до момента вследствие на студовете са умряли минимум 19 души: деветима в Полша, трима във Франция, четирима в Литва, двама в Румъния и един човек в Италия. От единия до другия завършек на Европа живакът в термометрите спада. В Рим падна сняг за първи път от шест години, а на по-малко от 100 км от Венеция (в Долина Камполуцо, на 1768 м надморска височина) в нощта против неделя беше записана температура от минус 40 градуса по Целзий.

В шведска Лапландия през вчерашния ден бяха измерени минус 39,6 градуса, а в австрийския ски курорт Флатниц - 25,4 градуса под нулата, което е връх за февруари. На връх Цугшпице - най-високият в Германия, с височина 2962 м, - през миналата нощ температурата е паднала до минус 30,5 градуса, връх за последните над 100 години в този интервал от годината.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР