Холандски адвокат, за който се знае, че има близки връзки

...
Холандски адвокат, за който се знае, че има близки връзки
Коментари Харесай

Първа присъда в разследването за руска намеса в президентските избори в САЩ

Холандски юрист, за който се знае, че има близки връзки с съветското разузнаване, както и с главните уредници на акцията на президента Доналд Тръмп, е първият с присъда поради следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за допустима интервенция на Русия в американските президентски избори, съобщи БГНЕС.
Алекс декор де Зван беше наказан на 30 дни затвор и санкция от 20 000 $, откакто се призна за отговорен, че е излъгал за неговите контакти с някогашния заместник–председател на кандидатпрезидентската акция на Тръмп – Рик Гейтс, както и за връзките си с съветското разузнаване.
Адвокатът с холандско поданство и съветски корени, шурей на огромен съветски магнат, е бил правист в Лондон през 2012 година и е работел за огромна адвокатска адвокатска фирма. Работел е и с украинското държавно управление дружно със сътрудника на адвокатска фирма Gates & Gates - Пол Манафорт.
През 2016 година, откакто Манафорт става началник на акцията на Тръмп и взима Гейтс за собствен заместител, Зван и Гейтс и двамата имат връзки с някогашни чиновници на съветското основно ръководство.
Според документи, които ФБР показва в съда, се споделя, че лицето, " именувано като " Човек А ", има връзки с съветското разузнаване и ги е имал и през 2016-а година. Фон де Зван е излъгал проверяващите в няколко случая за връзките му с Гейтс и " Човек А ", оповестиха от американската прокуратура. След като лъжите му са били разкрити, Фон де Зван е почнал да сътрудничи с проверяващите. Споделил е и диалози сред него и Гейтс, както и сред " Човек А " и едни от основните сътрудници в адвокатската фирма, от която е бил част през 2012-та година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР