Холандската полиция е предотвратила голям терористичен атентат по време на

...
Холандската полиция е предотвратила голям терористичен атентат по време на
Коментари Харесай

7 планирали атентат с кола, взривове и автомати в Холандия, хванаха ги

Холандската полиция е предотвратила огромен терористичен атентат по време на огромно събитие в страната. Това предадоха международните организации, като се позоваха на изказване на прокуратурата, съобщи БНР.

Седем души са били задържани по съмнения, че са възнамерявали офанзива с автоматизирани оръжия, колани с експлозиви, подготвяна е била и кола - бомба, която е трябвало да се взриви в даден миг.

Заподозрените са обитавали в Холандия. Те са задържани в Арнхем, в източната част на страната - покрай немската граница, и във Веерт на югоизток.

Разузнавателната работа е почнала да следи терористите още през април. В центъра на групата е 34-годишен мъж от Ирак, който живее в Арнхем. Вече е осъждан през 2017 година за опит да доближи до бойната зона на терористичната милиция. Останалите обвинени са на възраст от 21 до 34 години, оповестиха от прокуратурата.

" Терористична клетка е отстранена ", съобщи министърът на правораздаването Фердинанд Грапперхаус. В акцията са взели участие 400 тежко въоръжени служители на реда, употребявани са и хеликоптери, написа АРД.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР