Холандската дизайнерка Анук Випрехт съчетава цифровите технологии с висшата мода,

...
Холандската дизайнерка Анук Випрехт съчетава цифровите технологии с висшата мода,
Коментари Харесай

Холандска дизайнерка създаде кристален аксесоар, който е огледало на емоциите


Холандската дизайнерка Анук Випрехт съчетава цифровите технологии с висшата мода, с цел да провокира хората да не се пробват да крият страстите си. Тя е създателка на елегантен аксесоар, който се поставя на ръкава и съставлява парченце кристал „ Сваровски ”, в което са вградени датчици. Те примигват в синхрон със сърдечния темп на индивида, който носи издайническото украшение.

Изглежда просто, даже малко поетично, да изложиш на показ вътрешната си сила, само че в същото време е и необикновено разголващо, счита Випрехт.

Представете си, че разговаряте с човек, с който желаете да сте освен това от другари или пък, че сте на изявление за работа: в случай че сте с „ примигващото ” кристалче, събеседникът ще види незабавно какъв брой учестено бие сърцето ви.

Не е изключено обаче да се окажете и в голям брой неловки обстановки, които са и ненадейно завладяващи.

Съчетанието на висша мода, цифрови технологии и човешко държание очарова дизайнерката и я води към удивителни опити. Тя е измислила „ роклята паяк ” – дрехата е отпечатана на 3-D принтер и има яка, която е покрита с роботизирани паякообразни крачета. „ Крачетата ” реагират и нападат, когато някой се приближи прекалено много до облечената с тази дреха жена и навлезе в персоналното й пространство.

След като „ роклята паяк ” била показана в Европа, Китай и Съединени американски щати, Випрехт разкрила, че дрехата е доста по-активна в Холандия, тъй като там хората са доста по близо един до различен при другарство, до момента в който в Америка се държат на разстояние.

Холандската фешън експериментаторка има вяра, че роботите имат мозък и сърцетуптене. Точно по тази причина се старае нейните материи и облекла също да ги имат.

Анук е оптимистка, че нейни модели ще дефилират един ден по подиумите на най-престижните фешън прояви, само че за момента се е съсредоточила върху това да преодолява границите. Затова желае да предизвика и да продължава да опитва.

„ Щеше да е доста отегчително, в случай че се ограничавахме единствено до това, да създадем дреха, която свети или трансформира цвета си ”, уверена е Випрехт. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР